A nyár típus klasszikusan visszafogott megjelenésű. Illenek hozzá az egyszerű szabásvonalak és a finom részletek. Öltözködésének alapszínei a sötétkék, a világos- és a középszürke és a törtfehér, ékszere az ezüst.

nyár típus

A nyár típus színei hidegek, törtek (szürkések, lágyak) és világosak . A nyarak közül az nyár-őszök leglágyabb típusok (LÁGY NYÁR), hozzájuk a nyári színpaletta legtörtebb árnyalatai illenek. A nyár-tavaszok nagyon világosan (VILÁGOS NYÁR) nekik a nyári színek közül a legvilágosabbak valók. A nyár-telek (HIDEG NYÁR) kissé élénkebbek, ezért az élénkebb, középárnyalatos nyári színek és a kontrasztok állnak nekik a legjobban (pl. sötétkék-törtfehér, halványlila-sötétlila, világoskék-sötétkék kombinációk, stb.).

A nyár típus bőre leggyakrabban rózsaszínes. A nagyon világos nyár-tavaszok bőre lehet porcelánfehér is, a a nyár-őszök bőre pedig gyakran hideg bézs vagy elefántcsont. Szemük szürkéskék vagy szürkészöld. Ritkán, de találkozunk barna szemű nyár-ősszel is. A haj hamvasszőke vagy hamvasbarna.

A magyar népességen belül a nyarak aránya 21% körülire tehető. A legtöbb nyár tiszta típus, azaz nyár-tél (9%), 7% a nyár-tavaszok és 5% a nyár őszök becsült aránya a teljes népesség tekintetében.

Ismerd meg a többi színtípust is: TAVASZ, ŐSZ, TÉL

Ez is érdekelhet: ÉVSZAKTÍPUSOK, SZÍNTESZT

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon: https://www.facebook.com/yourstyleguidebyevakocsis/