Hogy kinek áll jól az ingruha? Mindenkinek, akárkinek, bárkinek. Az ingruha egy gyűjtőfogalom, melybe több szabászati megoldás belefér, így bármilyen testalkathoz illeszthető és számos alakprobléma korrigálására képes.

Bár az ingruha a férfi öltözködés alapjain született, népszerűsége a nők körében elvitathatatlan, s ezt elsősorban annak köszönheti, hogy kényelmes. Anyaga rendszerint pamut, szabása nem alakkövető, ha övet veszel hozzá, azt vérmérsékleted szerint húzod meg.

Kinek áll jól az ingruha

Kinek áll jól az ingruha?

Mindenkinek, aki karcsúbbnak szeretne látszani

Jól tudjuk, hogy minden függőleges vonal nyújtja az alakot. Ne ragadjunk le azonban a függőleges csíkozásnál. Függőleges vonal lehet egy vasalt él, egy cipzár, de akár egy gombsor is. Mivel az ingruhák egyik jellegzetessége a ruhán végigfutó gombsor, ezért az ingruha kivétel nélkül mindenkit slankít, annál jobban, minél hangsúlyosabb a gombsor.

Kinek áll jól az ingruha

Az ingruhát bármely korosztály viselheti

Az ingruha időtlen, a fiatalabb és idősebb korosztály számára – egyszerűsége okán – egyaránt lehet olyan alapdarab, amit kiegészítőkkel mindenki a saját ízlése szerint formálhat.

Csak rajtad múlik, sportosan, extravagánsan vagy elegánsan viseled

Ahogyan a korodhoz, úgy az alkalomhoz is egyszerűen hozzáigazíthatod az ingruhát.

Kinek áll jól az ingruha

Hordhatod nőiesen, magassarkúval, extrém kiegészítőkkel, de akár sportcipővel is megállja a helyét, lezser utcai viseletként.

Kinek áll jól az ingruha

Vehetsz hozzá övet, hogy karcsúsítsd alakodat. Használhatod a ruha saját övét, le is cserélheted, de akár el is hagyhatod. Ha elégedetlen vagy a hastájékkal, kösd feljebb az övet és rejtsd el a pocakot.

Kinek áll jól az ingruha

Korrigálja az alakodat

Arról már esett szó, hogy a hosszanti vonalat adó gombolás karcsúsít, csakúgy, mint a derékon vagy mell alatt elhelyezett öv. Ha erős a felsőtested, nyisd meg a ruha gombolását, s engedd, hogy az így keletkező V-forma nyújtsa a felsőtestedet.

Ellenkező esetben, ha plusz volumenre van szükséged mellben, válassz olyan ruhát, amelynek mellrészén rávarrt zseb található. A katonai váll-laphoz hasonló rátétek szélesítik a vállalkat, csakúgy, mint a fodros és buggyos ujjak. A csípőn elhelyezett zsebek értelemszerűen a csípőt szélesítik – erre fentebb látsz példát -, amire a kehely és oszlop alkatúaknak lehet szükségük.

Ha csinos a lábad, ám a törzseddel elégedetlen vagy, válassz rövid fazonú ingruhát és tereld a figyelmet a lábaidra!

+1 tipp

Rugaszkodj el a konvencióktól és hordd az ingruhát kreatív módon! Hűvösebb időben vehetsz alá nadrágot. Hordhatod végig begombolva, derékig begombolva és teljesen nyitva is. Utóbbi megoldás, ha hosszú az ingruha, alkalmas az alakod további nyújtására is. További lehetőség a karcsúsításra, ha felemás színű ingruhát választasz!

Ez is érdekelhet: Női testalkatok

Képek:

Woman photo created by 8photo – www.freepik.com
People photo created by senivpetro – www.freepik.com
Photo by Godisable Jacob from Pexels
Photo by Daria Shevtsova from Pexels

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon és az Instagramon!