Képzelj magad elé egy parányi, zsúfolt szobát, melyet hangulatlámpa világít meg. Ajtaján és ablakain bordó függönyök lógnak. A szobában lévő megannyi tárgy enyhe pirosas fényben úszik.

Arcunk színét az határozza meg, hogy a beeső fény mely komponensei milyen arányban verődnek róla vissza. Ha nem viselnénk ruhát, arcunk színe csak a megvilágítástól (természetes fény vagy lámpafény) függene. Ha azonban felöltözünk, arcszínünk megváltozik. A ruha színe pontosan úgy módosítja azt, akárcsak a függönyök a szobában lévő tárgyak színét. Ekkor a megvilágításból származó fény és a ruháról az arcra vetülő fény hatása összeadódik és együttesen határozzák meg az arc színét. Természetesen ugyanilyen hatással van az arcra minden, amit azon vagy annak közelében viselünk, így a smink és az ékszerek is.

Ez a bonyolult fizikai jelenség alapvetően befolyásolja megjelenésünket. Az adottságainkhoz, veleszületett bőr, szem- hajszínünkhöz illő ruha, smink és ékszer viselése üdébbé, fiatalosabbá és egészségesebbé teszi arcszínünket. A rosszul sikerült hajfestés és a nem megfelelő színek alkalmazása ellenben öregít, sápadttá, fakóvá vagy épp hamuszürkévé tesz és elmélyíti a ráncokat. A helyes színválasztás tehát nem stílusérzék kérdése, hanem a fényvisszaverődés fizikai törvényszerűségének figyelembe vételén alapuló, racionális döntés.

színteszt

Amy Adams, Scarlett Johansson, Julia Robers és Pierce Brosnan előnytelen és előnyös színekben

Hogyan végzem a színtesztet?

A színteszt során a ruhát mintegy 80 darab színes kendővel helyettesítjük. A kendőket meghatározott szisztéma szerint helyezem fel, s közben a tükörben együtt figyeljük arcszíned változását. A számodra megfelelő színek megfiatalítják és megszépítik arcodat. A hatást tovább fokozzuk a hozzád illő pirosító és rúzs felvitelével; az eredmény így lesz tökéletes. Megbeszéljük, hogy a kiválasztott színeket hogyan kombináld egymással, milyen arányban és hol, a tested mely részén viseld. Színeidet egy színkártya formájában hazaviheted, így vásárlásaid során egyedül is képes leszel kiválasztani a számodra megfelelő színű ruhákat.

A jelenleg használatos legkorszerűbb osztályozási rendszer a sokak által ismert négy évszaktípust (tavasz, nyár, ősz, tél) összesen 12 típusra bontja le. (Az évszaktípusokról itt olvashatsz.) A színteszt során kiválasztott színeid egyértelműen meghatározzák, a 12 évszaktípus melyikébe tartozol. Színkártyádon személyre szabottan, a hozzád tökéletesen illő árnyalatokat fogod megtalálni.

A mindennapok során alkalmazva a színteszt eredményét, rengeteg időt és energiát takaríthatsz meg a vásárlások alkalmával és a reggeli rohanásban. A színtípusodnak megfelelően kialakított ruhatár rendkívül takarékos, abban ugyanis az egyes darabok remekül kombinálhatók egymással. A megjelenésed kifinomultabb és harmonikusabb lesz, arcszíned üdébb és természetesebb.

 

A színtanácsadási szolgáltatásról itt olvashatsz bővebben!

Képek forrása: https://www.google.hu/

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon: https://www.facebook.com/yourstyleguidebyevakocsis/

 

Mentés

Mentés