Az ősz típus természetes megjelenésű. Jól áll neki a szőrme, a bőr, a vászon és a laza szabásvonalak. Öltözködésének alapszínei a barna, a bézs, a sötétkék és a krémfehér, ékszere az arany.

Az ősz típus színei melegek, törtek (szürkések, lágyak, mattak) és sötétek. Az őszök közül az ősz-nyarak a leglágyabb típusok (LÁGY ŐSZ), hozzájuk az őszi színpaletta legtörtebb árnyalatai illenek. Az ősz-telek a legsötétebb őszök (SÖTÉT ŐSZ), nekik az őszi paletta legsötétebb színei valók. Az ősz-tavaszok (MELEG ŐSZ) a legélénkebb, a tavaszi színekhez legközelebb álló őszi színekben néznek ki legjobban.

ősz típus

Az ősz típus arcszíne leggyakrabban meleg bézs, de találkozunk aranybarna arcszínű meleg őszökkel és olíva arcszínű ősz-telekkel is. A szem jellemzően barna (sötét, arany, mogyoró), olajzöld, topáz, ritkán türkizkék. Az ősz-tavaszok haja gyakran vörös vagy vörösesbarna, de ha nem meleg fényű, akkor is lehet meleg vörösesre festeni. Az ősz-telek sötétbarnák vagy feketék, az ősz-nyarak haja pedig hamvasszőke vagy hamvasbarna, esetleg meleg, sárgás szőke.

Magyarországon az ősz típus a legritkább a maga 16%-os arányával. Valamennyi típus közül az ősz-nyár a legritkább, a magyar lakosságnak mindössze a 3%-a tartozik ebbe a csoportba. Az ősz-tavasz is meglehetősen ritka (5%), az ősz-tél valamivel gyakrabban fordul elő (8%).

Ismerd meg a többi színtípust is: TAVASZ, NYÁR, TÉL

Ez is érdekelhet: ÉVSZAKTÍPUSOK, SZÍNTESZT

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon: https://www.facebook.com/yourstyleguidebyevakocsis/