A tél típus drámai, olykor színpadias megjelenésű. Jól áll neki, ha saját színeit nagy felületeken viseli, a mintás kevésbé illik hozzá, kivétel a geometrikus mintázat. Öltözködésének alapszínei a fekete, a sötétszürke, a sötétkék és a tisztafehér, ékszere az ezüst.

A tél típus színei hidegek, élénkek és sötétek. A telek közül a tél-tavaszok (ÉLÉNK TÉL) a legélénkebb típusok, nekik tehát a téli színpaletta legélénkebb színeit tanácsos viselniük. A tél-nyarak (HIDEG TÉL) az erős kontrasztokban néznek ki legjobban. Fekete-fehér, kék-fehér, sárga-fekete, piros-fekete, jeges kék-sötétkék, jeges lila-sötétlila a jellemző színösszeállításaik. A tél-őszök a legsötétebb telek (SÖTÉT TÉL), nekik a legmélyebb, legsötétebb téli színek állnak jól.

tél típus

Külső jegyeit tekintve a tél típus bőre lehet porcelánfehér, kékes, hideg bézs vagy enyhén rózsaszínes tónusú – ez a tél-tavaszokra és a tél-nyarakra jellemző. A tél-őszök bőre is lehet hideg (bézs, barna), de gyakori az aranybarna, sőt, a sárgás (kreol) bőrszín is. Szeme élénk kék, (sötét)barna vagy zöld, esetleg sötétszürke. Haja mindig hideg árnyalatú, fekete, sötétbarna, hamvasbarna, sötét hamvasszőke, de a tél-tavaszok és a tél-nyarak haja akár élénk világosszőke is lehet.

Hazánkban a tél típus a leggyakoribb, a teljes népesség 40%-át teszi ki. Világszerte még nagyobb a telek aránya, tekintve, hogy a színes bőrűek, az ázsiaiak, az ausztrál őslakosok, az indiaiak, az arabok, stb. mind tél típusúak.

Ismerd meg a többi színtípust is: TAVASZ, NYÁR, ŐSZ

Ez is érdekelhet: ÉVSZAKTÍPUSOK, SZÍNTESZT

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon: https://www.facebook.com/yourstyleguidebyevakocsis/