Mindannyian különböző adottságokkal rendelkezünk és más körülmények közt éljük az életünket. Testalkatunk, bőrünk fizikai állapota, életmódunk, energiaszintünk, önmagunkról és életkorunkról alkotott képünk egészen eltérő lehet. Harmincas éveink végén, negyvenes éveink elején azonban – legyünk akármilyen bombaformában is – mindannyiunk száját elhagyja a bűvös mondat: Ilyet én már nem veszek fel… Valóban, a 40 éves nő öltözködése jelentően különbözik csikóévei divatjától. Az alábbi összeállításból megtudhatod, mely ruhadarabok és kiegészítők viselésétől kell valóban tartózkodnod 40 felé a kifinomult megjelenés érdekében.

40 éves nő

A szuper mini szoknya és a forrónadrág – különösen, ha a farpofák alsó részét is láttatni engedi – egy 40 éves nőn már nem ízléses, akkor sem, ha a bőr fiatalosan feszes. Ugyanez vonatkozik a csőtopra, a túlságosan rövid crop topra és a túl mély dekoltázsra. (1, 2. kép)

A kislányos, romantikus szerelések, fodrok, masnik, valamint a Barbie stílus (ide értve a talpig lila, pink és rózsaszín összeállításokat és a gondosan loknikba szedett hosszú hajat is) a 40 feletti nőkön olyan benyomást keltenek, mintha viselőjük nem tudná elfogadni az idő múlását. (3, 4. kép)

A pólókon, pulóvereken, táskákon, cipőkön és egyéb kiegészítőkön – sőt, a körmökön(!) – megjelenő állat- és mesefigurák felfeljebb a tízen- és huszonéveseken mutatnak jól. 40 felett Mickey egeres pólót legfeljebb Disneylandben stílusos viselni. (5, 6, 7. kép)

A feliratos pólók – különösen azok, amelyek hatalmas betűkkel közvetítenek valamilyen üzenetet – és az óriási márkajelzések ifjonti feltűnési vágyról tanúskodnak, és a 40 feletti nőkön már gyerekesen hatnak. (8. kép)

 

Képek forrása: https://hu.pinterest.com/

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon: https://www.facebook.com/yourstyleguidebyevakocsis/

 

Mentés