A közhiedelemmel ellentétben a sörhasnak kevés köze van a sörhöz, legfeljebb annyi, hogy hizlal, mint az alkoholfajták általában és étvágygerjesztő hatású. Legjobb lenne ugyan leadni a hasi zsírt, mely komoly kockázatot jelent a szív- és érrendszeri megbetegedések szempontjából, de van néhány öltözködési trükk is, mellyel kisebbnek tűnik a pocak. Hogyan tehetsz öltözködéssel a sörhas ellen?

Sörhas ellen

1. Válltöméses zakó
Az elegáns öltözködési stílus ziccer a pocakosaknak. Semmi sem karcsúsít jobban, mint a zakó, mely megszélesít vállban, kisebbnek mutat hasban.

2. Hosszú ujjú ing
Az ing egyfelől nem tapad a hasra, mint a póló, másfelől a vállrészen alkalmazott rátét vállban szélesebbnek mutat, a zsebek volument adnak mellben és elterelik a hasról a figyelmet. A zsebek és rátétek természetesen csak a casual öltözködésben értelmezhetők.

3. Hosszanti vonalak
A hosszában csíkos minta és a hangsúlyos gombolás/cipzár optikailag nyújtja a testet. Ez a trükk nem csak sörhas ellen, de minden esetben alkalmazható, amikor a karcsúsítás a cél.

4. Sötét színek
Sötétebb színekben mindenki karcsúbbnak tűnik. Hogy miért slankítanak a sötét színek, arról itt olvashatsz bővebben.

5. Monokróm öltözködés
Öltözz ugyanabba a színbe tetőtől talpig. Így nem töröd meg vízszintes vonalakkal tested hosszanti vonalát. Az öv se legyen eltérő színű.

6. Comfort fit
Az ideális szabás a comfort fit rugalmas anyagból. A bő még nagyobbnak láttat, a szűk minden hibát megmutat.

7. Méretre igazítva
Hasban, a legkritikusabb helyen legyen megfelelő méretű a nadrág. Ha a szára bő, vetesd be!

8. Öv helyett nadrágtartó
Az övcsat vonzza a figyelmet. Inkább hordj nadrágtartót!

9. Kiegészítők
Az óraszíj, táskaszíj, nyakkendő méretét igazítsd testméretedhez. Ha túl keskenyek hozzád mérten, szélesebbnek fognak láttatni.

 

Kép: Photo by ELEVATE from Pexels

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon és az Instagramon!