A tavasz típus külsője alapján romantikus alkat. Jól állnak színeihez a vidám minták és kacér fodrok. Öltözködésének alapszínei a bézs, a sötétkék és a krémfehér, ékszere az arany.

tavasz típus

A tavasz típus színei melegek, élénkek és világosak. A tavaszok legélénkebbjei a tavasz-telek (ÉLÉNK TAVASZ), hozzájuk a tavaszi paletta legtelítettebb árnyalatai illenek, sőt, akár feketét és fehéret is viselhetnek. A tavasz-nyarakhoz (VILÁGOS TAVASZ) a legvilágosabb tavaszi színek illenek, a tavasz-őszök (MELEG TAVASZ) pedig a kissé sötétebb, az őszi színekhez legközelebb álló tavaszi színekben néznek ki legjobban.

A tavasz típus arcszíne általában világos meleg bézs, esetleg barackos vagy elefántcsont színű. A tavasz-nyár típusúak szeme világos türkiz, világos meleg zöld vagy világosbarna, a meleg tavaszok szeme ugyanezen színek sötétebb árnyalata. Az élénk tavaszok szeme mindig élénk kék, zöld vagy barna. A leggyakoribb hajszín az aranyszőke, a vörösesszőke és a vörösesbarna.

A tavaszok aránya megközelíti a 25%-ot a magyar népességen belül, azaz a második legnépesebb színtípus csoport a tavaszoké. A tavaszok általában szívesen szerepelnek, sok köztük az előadóművész, ezért valós számukhoz képest gyakrabban találkozhatunk velük.

Ismerd meg a többi színtípust is: NYÁR, ŐSZ, TÉL

Ez is érdekelhet: ÉVSZAKTÍPUSOK, SZÍNTESZT

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon: https://www.facebook.com/yourstyleguidebyevakocsis/