Gyakran teszik fel ügyfeleim a kérdést: Milyen táska illik hozzám? A válasz sosem egyszerű, hiszen a testméretek, a testalkat és a színek mellett sok egyéb tényezőt is figyelembe kell venni. Ráadásul, ahogyan az öltöny és nyakkendő párosítását – hogy a férfi divatból hozzak egy jó példát – is különféle elvek mentén tehetjük meg, úgy a táskát is többféle elv alapján társíthatjuk öltözékünkhöz.

Milyen táska illik hozzám? #1 – Színek

Ha letetted a voksod az évszaktípus szerinti öltözködés mellett, akkor táskáid többségükben az évszaktípusod szerinti alapszínekben pompáznak.

  • A tavaszok alapszínei: sötétkék, középbarna, bézs, krémfehér.
  • A nyarak alapszínei: sötétkék, középszürke, világosszürke, törtfehér.
  • Az őszök alapszínei: sötétkék, sötétbarna, krémfehér.
  • A telek alapszínei: sötétkék, fekete sötétszürke, tisztafehér.

Ha az egyes évszaktípusok alapszíneik közül választják ki a cipőt, táskát, övet, akkor egy igazán takarékos gardróbot tudnak építeni, amelyben minden illik mindenhez.

Milyen táska illik hozzám? #2 – Testi adottságok

Testméret

Azt biztosan sokan tudjátok, hogy a filigrán alkatúaknak nem javasoltak a nagyméretű táskák, ahogyan a nagyobb termetűek is furcsán hatnak icipici táskával. A testmagasság fontos tényező, ha vállra akasztható táskát viselsz: ha rövid a táska, azzal magasságodat hangsúlyozod, ha a térdedig ér, azzal az alacsony termetedet emeled ki.

Testalkat

Kevésbé ismert tény, hogy a testalkathoz tanácsos igazítani a formát, ugyanis a táska képes némi alakkorrekcióra is.

A kerekebb formájú hölgyek, azaz a homokóra, körte és alma alkatúak válasszanak szögletes táskát kerekdedségük megtörésére. Ha teltebb alkatról van szó, azaz a hölgy molett, számára a szögletes és hosszúkás táskafazon ajánlott.

Milyen táska illik hozzám

A fiús vagy atletikus oszlop és kehely alkatúakhoz inkább az íves formák illenek.

Milyen táska illik hozzám

Ha vékony vagy, válassz vékony pántokat, a vastag pántok ugyanis hangsúlyoznák vékony testalkatodat. Fordítva, egy molett hölgy vékony pántos táskával még teltebbnek tűnik, neki vastagabb pántok javasoltak. A test mellett tartott vállra akasztós vagy keresztülvetős fazonok erősítik a testet, ezért a vékony alkatúaknak jól állnak, a moletteknek nem, ők inkább hordják kézben a táskát.

Még több tipp a megfelelő táska kiválasztásához

Anyagvastagság és a rétegek száma

Nem mindegy, hogy nyári ruhához vagy teljes téli menetfelszereléshez választasz táskát. Vékony, könnyű nyári ruhához válassz kis méretű táskát.

Milyen táska illik hozzám

Minél vastagabb a ruha anyaga és minél magasabb a rétegek száma, annál nagyobb táska illik a szetthez.

Milyen táska illik hozzám

Mivel harmonizáljon a táska?

Visszafogott, harmonikus, ám nem túl izgalmas látványt nyújt, ha a cipőt és a táskát egymáshoz választjuk. Ha azonban mindkettőben van valami extra, egy kis “összekacsintás”, akkor biztosan nem lesz unalmas az összkép. A cipő és táska ilyen párosítása összecseng az évszaktípus alapján, annak alapszíneihez igazodó táskaválasztással.

Milyen táska illik hozzám

A táska és a cipő legyen különböző, a táska a ruházat legalább egy vagy több elemével (a cipőt is beleértve) harmonizáljon – ez is egy lehetséges rendszer. Általában egy színt vagy egy színt és egy mintát választunk ki a ruházatból és ahhoz igazítjuk a táskát.

Milyen táska illik hozzám

A harmadik lehetséges módszer, amikor a táska nem harmonikus, hanem elütő viszonyban van a szettel, annak kontrasztját képezi. Ennek eklatáns példája, amikor egy egységes, egyszínű szetthez feltűnő táskát választunk. Egy színes és gazdagon mintázott táska akkor lesz igazán elütő, ha a ruházat színe fekete, fehér vagy szürke.

Milyen táska illik hozzám

Extra tipp: Tartsd mindig stílusban a szettet!

Milyen táska illik hozzám

 

Ez is érdekelhet: A Mary Jane cipő, A flip-flop papucs története

Képek:
Foto de EVG photos no Pexels
Foto de nappy no Pexels
Foto de Godisable Jacob no Pexels
Foto de Ksenia Chernaya no Pexels
Foto de Artem Beliaikin no Pexels
Foto de Matt Hardy no Pexels
Foto de Alessio Cesario no Pexels

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon és az Instagramon!