Közhely ugyan, de igaz, hogy senki sem tökéletes, még a sokat foglalkoztatott filmsztárok sem. Az ideális sziluett eléréséért többségüknek bizony tenniük kell, csakúgy, mint a hétköznapi hölgyeknek. Ezért hívtam segítségül hollywoodi hírességeket a női testalkatok elemzéséhez. Két garantáltan működőképes alkalmi és két utcai szettet állítottam össze a sztárok számára, hogy Te is megtaláld a testalkatodhoz illő ruhadarabokat, bármelyikükhöz is hasonlíts.

Női testalkatok #1 – X (homokóra) alkat

női testalkatok

Az ideális női testalkat az X (homokóra) alkat, melynél a derék vékony, a váll és a csípő pedig azonos szélességű.

Eva Mendes tökéletes homokóra alkat, ráadásul tudja, hogyan öltözködjön. Nőies formáit és tökéletes arányait a testet finoman követő, lágy esésű anyagokkal és a derék kiemelésével hangsúlyozza. Pazarul állnak neki a lazán leomló, nőies felsők és nadrágok, a lágyan hullámzó minták és az alakkövető ruhák.

 

Női testalkatok #2 – Y (kehely) alkat

női testalkatok

Az Y (kehely) testalkatot széles vállak, egyenes derék és keskeny csípő jellemzi. Cél a váll és a csípő arányosítása.

Jessica Biel számára a vállak szabadon hagyása, valamint a csípőben szűk nadrágok és szoknyák nem ajánlottak. Széles vállairól aszimmetrikus vállszabással vagy kámzsás nyakú felsővel lehet elterelni a figyelmet, csípőjét pedig tömegnövelő (fordos, zsebes, rakott, pliszírozott) ruhákkal vagy vízszintes csíkozással lehet kerekíteni, szélesíteni.

 

Női testalkatok #3 – O (alma) alkat

női testalkatok

Az O (alma) alkat nőies alkat kerek mellekkel, fenékkel és gömbölyded vállakkal, viszont nincs dereka. Cél a hangsúly elvitele a derékról.

Queen Latifah egy olyan alma alkatú hölgy, aki tökéletesen öltözteti a testét. Tudja, hogy a jól megválasztott colour blocking ruha elcsal a test szélességéből, a szemet megzavaró geometrikus minták és az aszimmetrikus szabásvonalak elterelik a figyelmet a telt derékról, a hosszanti csíkozás nyújtja a testet, az ejtett derékmegoldás pedig elrejti a derekat.

 

Női testalkatok #4 – A (körte) alkat

női testalkatok

Az A (körte) testalkatú hölgyek dereka általában karcsú, csípőjük széles és kerek, vállaik azonban keskenyek. A kívánatos homokóra sziluett a vállak növelésével és a csípő optikai keskenyítésével vagy elrejtésével érhető el.

A Beyoncéhoz hasonló testalkatú hölgyek vállaikat aszimmetrikus vállszabással vagy a vállak szabadon hagyásával növelhetik meg. Az empír vonalú, mellben szűk, a mell alatti résztől bővülő ruhák eltakarják a telt csípőt. Kiváló összeállítás lehet egy vízszintesen csíkozott, a felsőtestet növelő felső és egy sötét, élvasalt trapéznadrág. A nadrág éle nyújtja a lábat, széles szára pedig kiegyensúlyozza a szélesebb csípőt. A nyaki részen díszített felsők és a hangsúlyos nyakláncok jótékonyan növelik a vállak méretét. Az alakkövető ruhák csak akkor ajánlottak, ha olyan trükkös vállszabással rendelkeznek, mint a képen látható, a vállakat optikailag szélesítő estélyi.

 

Női testalkatok #5 – I (oszlop) alkat

női testalkatok

Az I (oszlop) alkatú, vékony, kislányos vagy atletikus alkatú hölgyek dereka, válla és csípője egy vonalban van. Cél a nőiesítés.

Natalie Portman valódi kislányos jelenség. Tömegnövelő (alábélelt vagy ráncolt) és X alakot formázó ruhában határozottan nőiesebbnek tűnne, mint a képeken viselt szettekben. Jótékonyan növelné felsőtestét egy denevérujjú felső és a vízszintes csíkozás, egy buggyos fazonú nadrág pedig megszélesítené csípőjét.

Az ideális testalkatról itt olvashatsz tovább, testalkat szerinti fürdőruha tippeket pedig itt találász.

 

Képek forrása: https://www.polyvore.com/

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon: https://www.facebook.com/yourstyleguidebyevakocsis/

 

Mentés

Mentés