A trikini kétségtelenül az egyik legérdekesebb – ha úgy teszik – legbizarrabb fürdőruha típus. Az extravagáns és a nevetséges öltözék közt minden esetben szűk a mezsgye, s ez a trikini esetében fokozottan helytálló kijelentés. Hogy jól nézz ki trikiniben, ahhoz a szuper alak alapfeltétel, de kell még valami: ezt a fürdőruha típust viselni is tudni kell. Hogy a trikini kinek áll jól, az tehát nem csak a testalkattól, de a személyiségtől is erősen függ.

Hogy néz ki a trikini?

Definíció szerint minden háromrészes fürdőruha trikini, azaz pl. a szoknyás bikini, vagy a mellénykés bikini is, a gyakorlatban azonban azokat a fürdőruhákat nevezzük így, melyek alsó- és felsőrészét egy vagy két pánt köti össze. Afféle átmenet a bikini és az egyberészes közt. Az összekötő pánt olykor egészen széles, ebben az esetben gyakran áttört, csipkeszerű.

A trikini kinek áll jól

Miért kell vigyázni a trikinivel?

Szexisnek szánták

Sok stílustanácsadó állítja, hogy a hason lévő husi elrejtésére jó választás a bikini helyett a trikini, én azonban ezzel nem értek egyet. Aki rejtegetni szeretné a testét, nem pedig büszkén viselni, az inkább válasszon más fürdőruhát. Mivel a trikini hajaz a szexuális segédeszközként árusított fehérneműkre, szexuális többletet ad viselőjének. Ha belül nincs meg az a “na, ezt nézzétek” attitűd, megette a f…e az egészet.

Nem tudod elkerülni a kíváncsi tekinteteket

Maga a forma sem hétköznapi, ráadásul a hasi részen a gyártók előszeretettel helyeznek el más anyagból készült – rendszerint áttört – betéteket, egyéb díszes, figyelemfelkeltő elemeket. A trikiniben tehát akár akarod, akár nem, ki fogsz tűnni a tömegből, ezért a vásárlás előtt el kell döntenéd, számodra feltűnőnek lenni komfortos érzés-e.

A legritkább esetben tartja a melleket

A trikinit leginkább merevítő nélkül készítik, ezek típusok a kebleket magukra hagyják a gravitáció elleni küzdelemben. Nem lehetetlen merevítős fazont találni és javaslom, ha melleidnek szükségük van a külső megerősítésre, hogy a helyükön maradjanak, mindenképp merevítőset válassz.

Az összekötő elem és az alacsony szabású bugyirész eltolja a testarányokat

Azaz, egyrészről a hosszúkás összekötő pánt nyújtja a felsőtestet, másrészről az alacsony szabású bugyi rövidíti a lábakat és szélesíti a csípőt. Ha rövid a felsőtested és hosszú a lábad, a trikini előnyös lehet a számodra. De ha hosszútörzsű alkat vagy, akármennyire is csábít a trikini, mondj rá nemet! A klasszikus trikiniben a felsőtest megnyúlik, a fenék pedig szinte leereszkedik. Vannak magasabban szabott bugyival készült trikinik is, ezek javítanak a helyzeten és azoknak is ajánlottak, akik a test függőleges arányait tekintve normál testalkatúnak minősülnek. Akinek eleve széles a csípője – ilyenek a körte alkatúak -, válasszon más fürdőruha típust.

A trikini kinek áll jól

A trikini geometrikus mintázatot hoz létre a testen

Törekedj arra, hogy a trikini elemeiben minél több legyen az ív és minél kevesebb az egyenes vonal. Ha formáid nőiesek, az egyenes vonalak elszabdalják azt. Ha fiús vagy atletikus alkat vagy (egyenes a derekad), akkor szögletes formádra az egyenes vonalakkal csak ráerősítesz.

Akkor a trikini kinek is áll jól?

  • Azoknak, akik szeretik a feltűnést, figyelmet.
  • Azoknak, akik vékony alkatúak.
  • Azoknak, akik nem hosszútörzsűek.
  • Leginkább a homokóra alkatúaknak. Az egyenes derekúak (oszlop és kehely alkatok) is hordhatják, de ők figyeljenek arra, hogy az összekötő elem íveljen. Az alma alkatúaknak, akiknek dereka nőiesen teltebb, csak akkor ajánlott, ha nincs rajtuk felesleg.

A trikini kinek áll jól

 

Ez is érdekelhet: A fürdőruha választás szempontjai, Fürdőruha vásárlás tudatosan, Mi az a tankini?

Képek forrása: flickr.com

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon és az Instagramon!