Korábban az Arcformák. A hét alaptípus c. cikkemben részletesen foglalkoztam a hét arcforma bemutatásával. Néhány példával illusztráltam is, mely arcformához milyen nyakkivágás, fülbevaló és nyaklánc illik. A következő képösszeállítást azért készítettem, hogy még több ékszer ötletet adhassak neked, bármilyen arcformával rendelkezel is.
(Mivel a szerencsés ovális és gyémánt arcformájúak gyakorlatilag bármilyen ékszert viselhetnek, velük most nem foglalkozom.)

A kerek arcforma

A kerek arcformát nyújtani szükséges. A fülbevaló legyen hosszúkás, a nyaklánc pedig legalább 45-50 cm hosszú. Az arc közelében kerüld a gömbölyű és kerek medálokat, ezeket csak hosszú láncon viseld!

Kerek arcforma
Fülbevalók

Kerek arcforma
Nyakláncok

A szív arcforma

Zárd le állad lefelé törő, hegyes vonalát alul kiszélesedő vagy határozott vízszintes vonalban végződő fülbevaló vagy rövid, max. 45-50 cm-es nyaklánc segítségével. Ha hosszú láncot kíván az alkalom, vagy a testalkatod, tekerd meg a nyakad körül és aztán engedd le vagy rétegelj: a hosszú lánc mellé vegyél fel egy rövidet is!

Szív arcforma

Fülbevalók

Szív arcforma

Nyakláncok

A négyszögletes arcforma

A négyszögletes arcformának ívelésre és nyújtásra van szüksége. Kiválóan lágyítják az arcot a hosszúkás, ívelt fülbevalók, az U-alakú és az ívelt medállal ellátott nyakláncok.

Négyszögletes arcforma

Fülbevalók

Négyszögletes arcforma

Nyakláncok

A körte arcforma

Ezt az arcformát széles és erőteljes állvonal jellemzi, melyet el kell lágyítani. Ehhez tökéletes választás a lefelé keskenyedő fülbevaló és az U-alakú nyaklánc vagy a V-alakú lánc, íves medállal.

Körte arcforma

Fülbevalók

Körte arcforma

Nyakláncok

A hosszúkás arcforma

Ezt az arcformát a széles, mozgalmas fülbevalók és a rövid, díszes nyakláncok hozzák egyensúlyba azáltal, hogy megszélesítik és lezárják a keskeny és hosszú arcvonalat.

Hosszúkás arcforma

Fülbevalók

Hosszúkás arcforma
Nyakláncok

Ez is érdekelhet: Arcformák típusai, Frizurák kerek, szív, hosszúkás és szögletes archoz

Tudj meg többet az arcforma megállapításáról itt: http://www.wikihow.com/Determine-Your-Face-Shape

Képek forrása: Pinterest

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon: https://www.facebook.com/yourstyleguidebyevakocsis/

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés