A nők többsége rettegve gondol a strandszezonra, amikor barátai, családja kedvéért és a hőguta elkerülése érdekében fürdőruhába kell bújnia. Őket szeretném megnyugtatni alábbi összeállításommal. Aki ugyanis tudatosan vásárol, ügyel arra, hogy a fürdőruha testalkat szerint és évszaktípusának megfelelően kerüljön kiválasztásra, a legtöbbet hozhatja ki adottságaiból.

A színválasztás fontossága

Évszaktípusunkra akkor is érdemes tekintettel lennünk, ha fürdőruhát vásárolunk. Bár a strandon az arc kevésbé hangsúlyos, mint az alak, a teljes harmóniához mégis hozzá tartozik a megfelelő színválasztás.

A helyes színválasztás annál fontosabb, minél zártabb, minél kevesebb bőrt mutat a fürdőruha. Nagy felületet fedő fürdőruhát elsősorban a molett hölgyek választanak, abból az okból, hogy nem elégedettek alakjukkal. A hozzájuk illő színű fürdőruha segít az arcra terelni a figyelmet. Különösen igaz ez a strandkendőkre, melyek sokkal többet takarnak, mint a fürdőruha. Strandkendőre persze nem csak a moletteknek van szükségük, étkezni ugyanis a strandokon csak strandruhában vagy strandkendőben illendő.

A tökéletes fürdőruha testalkat szerint

Legyen a csípő akár széles, akár keskeny, a mellek kicsik vagy nagyok, mindenre van megoldás, hogy komfortosan érezd magad fürdőzés közben. Az alábbiakban hét különféle alakproblémára 25 fürdőruhát ajánlok neked! Kívánom, hogy idén legyen tiéd a tökéletes fürdőruha, mely színekben és testalkat szerint is passzol hozzád!

Széles csípő

A széles csípő a körte alkatú hölgyek sajátja és gyakran párosul keskeny vállakkal. A cél a figyelem elterelése a csípőről, a dekoltázs hangsúlyozása és a vállak optikai növelése. Az egyberészes fürdőruha vásárlása remek döntés. Ebben nem hangsúlyos a csípő, de egy izgalmas vagy mély dekoltázs megragadja a figyelmet. A szabadon hagyott vállak szélesebbnek hatnak és kiegyensúlyozzák a csípőt. A bikinik közül azokat a fazonokat ajánlom, ahol a sötét, homogén alsóhoz világosabb, mintás felső tartozik. Kerülni kell azonban a short fazonú bugyikat.

Fürdőruha testalkat szerint

Fiús alak

A fiús alkatú hölgyek csípője keskeny, a derék a csípővel egyvonalban van, a mellek általában kicsik. Ha ilyen az alkatod, a fürdőruha vásárlásnál a nőiesítés lebegjen célként a szemed előtt. A fodros és oldaltkötős alsók jótékonyan szélesítik a csípőt, ahogyan a short fazonú bugyi is. A fodor jót tesz a melleknek is, csakúgy, mint a vízszintes sávot formázó felsőrészek. Kiváló választás egy merész trikini, ahol a klasszikus bikini alsó és felső valamilyen módon össze van kötve. A derékban keskenyedő összekötő rész, a volumennövelő felső- és alsórész igazi homokóra alkatot varázsol. Előnyösek a nagy minták és a keresztcsíkozás.

Fürdőruha testalkat szerint

Molett alak

A molett hölgyeknek sem kell elkeseredniük, ha fürdőruhát vásárolnak, hiszen rengeteg fazon közül választhatnak. A bikininek mindenképp legyen magas derekú bugyija. Jó választás az aszimmetrikus vállszabás és a szemet megzavaró minták, ezekben az egyberészesekben ugyanis nem hangsúlyos a testalkat. Nyújtja az alakot minden hosszanti vonal: lógó fodor, csíkozás, függőlegesen elhelyezett betétek. A nagy mintákat, nagy pöttyöket és a vízszintes csíkozást nem ajánlom, ezek ugyanis nagyítják a testet.

Fürdőruha testalkat szerint

Nagy mellek

Takargatni, leszorítani szigorúan tilos! Egyetlen dolgod van csak, megküzdeni a gravitációval. A kosár legyen formázott, a pántok legyenek erősek és szélesek, hogy a helyükön tartsák a melleket!

Fürdőruha testalkat szerint

Kis mellek

A fodros, rojtos, húzott, rétegelt, szivacsos és push-up melltartók széles választékából válogathatsz kedvedre, ha kicsinyled a melleidet. A mintázat legyen minél nőiesebb!

Fürdőruha testalkat szerint

Pocak

Ha van pocak, sajnos kerülni kell a bikinit. A fürdőruha vásárlásnál szóba jöhet ugyan a tankini, de a legjobb választás mégiscsak az egyberészes. Ezekben ugyanis a gyártók olyan megoldásokat képesek elhelyezni, melyek valóban laposabbá teszik a hasat. Ilyen megoldás az átlapolós fazon, a ráncolás és a függőlegesen elhelyezett alakformáló betét.

Fürdőruha testalkat szerint

Rövid lábak, hosszú törzs

A rövid lábak általában hosszú törzzsel párosulnak. Ilyenkor úgy kell játszani a fürdőruhával, hogy a törzsből a hosszított felsőrész vagy magas derekú bugyi elvegyen, a lábakat pedig nyújtsa meg a magasan szabott bugyi.

Fürdőruha testalkat szerint

Még több testalkat szerinti öltözködési tipp itt!

Ez is érdekelhet: A trikini kinek áll jól?A fürdőruha választás szempontjai

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon és az Instagramon!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés