Ha egy szezonban csak egy fürdőruhát vehetnél, milyet választanál? A kérdés természetesen hipotetikus, de ha jól meggondoljuk, az észszerűség mégis azt diktálja, hogy egy szezonban egy fürdőruhánk legyen. Elég ugyanis egyetlen strandolással töltött nap és a fürdőruha helye máris fehéren virít. A fehér csíkoktól, köröktől és egyéb síkidomoktól pedig csak újabb két-három napnyi intenzív napozással szabadulhatunk meg. Ebből a bevezetőből már kiderülhetett számodra, hogy ebben a cikkben nem a testalkatokkal, ha nem a fürdőruha választás egyéb, praktikus szempontjaival fogok foglalkozni.

Mik legyenek a fürdőruha választás szempontjai?

Mindenekelőtt azok a bizonyos fehér csíkok, sávok és egyebek. Érdemes fürdőruha vásárlás előtt végiggondolni, milyen kivágott nyári ruháid vannak és közülük melyeket szeretnéd mindenképp viselni. Ha ragaszkodsz a pántos melltartó viseléséhez nyári ruha alatt is, a képlet egyszerű: válassz olyan fürdőruhát, melynek vállpántja a melltartópánttal egy vonalban fut és azzal megegyező szélességű. A nyakban magasan szabott és nyakbakötős fazonok biztosan hagynak majd fehér foltokat jól látszó helyeken. Utóbbinál megvan azonban az a lehetőséged, hogy levehető pántos változatot vásárolsz és napozáskor lecsatolod a pántot.

Fürdőruha választás

Fontos szempont az is, milyen típusú vízparti pihenést tervezel. Ha előre tudod, hogy aktívan töltöd majd a nyaralást, azaz csúszdázni, szörfözni, wakeboardozni, stb. fogsz, szavazz az egyberészesre, a trikinire vagy a széles pántú kétrészesekre. A falatnyi vékonypántos bikini alja a vízbe érkezéskor leeshet, felsőrésze pedig felcsúszhat, kellemetlen perceket okozva.

Fürdőruha választás

A természetes vizeket partközelben felkavarják a fürdőzők. Csábítóak ugyan a világos színű fürdőruhák, hiszen remek kontrasztot adnak a barna bőrnek, de a szövetszálak közé beülő homokszemcsék hamar elszürkítik őket. Ha természetes víz mellett nyaralsz, ráadásul homokozni is szeretnél a gyermekeddel, a praktikus választás a sötétebb színű fürdőruha.

Fürdőruha választás

Évszaktípusodra fürdőruha vásárláskor is légy figyelemmel! A bőröd színéhez illő fürdőruha harmonikussá teszi a megjelenést és segít az arcra terelni a figyelmet. A strandon az alak lényegesen nagyobb hangsúlyt kap, mint az arc, a jó színválasztással azonban eltolhatod a hangsúlyt az arc felé.

Végül, bár a fürdőruha sok bőrfelületet mutat, mégis alkalmas az alakproblémák korrigálására. A titok nyitja az ellentétekben rejlik. Azaz, ha például rövid a lábad, vegyél magasan szabott alsót. Ha kicsi a melled, alkalmazz tömegnövelő megoldásokat, mint a push-up, rojtok, fodrok, húzások, ráncolások. Ha keskeny a csípőd, vásárolj fodros, nagymintás vagy keresztcsíkos alsót! Ha molett vagy, bontsd meg a volument V-kivágással, aszimmetrikus szabással, függőleges vonalakkal!

Ez is érdekelhet: Fürdőruha vásárlás tudatosanA trikini kinek áll jól?

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon és az Instagramon!