A rövid ujjú ing viselése az üzleti életben és ünnepélyes eseményeken nem megengedett. Nem szükséges eleme a férfi alapruhatárának és ha helyet kap is benne, csak casual hangulatban hordható.

Mi a baj a rövid ujjú inggel?

Kedveltségét annak köszönheti, hogy hosszú ujjú rokonaihoz képest jobban szellőzik. Gyakran találkozunk kifejezetten bőre szabott, lifegő ingujjakkal, melyek tovább segítik a szellőzést. A rövid ujjú ing azonban a befejezetlenség érzetét kelti és mint ilyen, stílustalan. Ha lebegő ujjakkal párosul, illetve ha nyakkendőt is kötünk hozzá, az pedig, nos, kifejezetten zavarba ejtő.

Mit vegyél fel helyette?

Ha nagyon meleg van, az alap a könnyű nyári öltöny. Ez önmagában is sokat segít, hogy a hőség elviselhető legyen. Rövid ujjú ing helyett válassz pólót – az sokkal stílusosabb – vagy maradj a hosszú ujjú ing mellett. Ha a hosszú ujjú inget választod, a zakót levéve nyugodtan felhajthatod az ing ujját. A hajtás azonban hajtás legyen, ne gyűrés! A leggyakoribb hajtás a casual hajtás (a könyök alá hajtjuk az ing ujját), irodában mindig ezt alkalmazd. Lehet az ingujjat könyök fölé is hajtani (military hajtás), ebben az esetben viszont legyenek egyéb military stílusjegyek is az öltözékedben.

Mikor hordhatsz rövid ujjú inget?

A hosszú ujjú ing felhajtva mindig stílusosabb, de nyaraláskor vagy laza esti programon elfogadott a rövid ujjú ing viselése. Farmerhez, farmerszabású pamutnadrághoz mindig felveheted, de ügyelj az alábbiakra!

Rövid ujjú ing viselése

  • Az ing ujja semmiképp ne lifegjen! Válassz szűkebb szabást, sőt, egyszer vissza is hajthatod!
  • A rövid ujjú ingnél nagy a csábítás, hogy ne tűrd be a nadrágba. A rövid és hosszú ujjú inget is lehet a nadrágon kívül hordani, de csak akkor, ha az ing alja elöl a csípővonal alá ér pár centivel (ideális esetben megfelezi a derék és a nadrág ülepe közti távolságot). Hátul, hosszabbra szabott hátsó ingrész esetében sem nyúlhat túl a fenéken.
  • Testalkattól függően vedd figyelembe, hogy a kiengedett ing a túlsúlyt optikailag növeli, a túl hosszú kívül hagyott ing pedig rossz testarányokat mutat, rövidíti a lábat ugyanis.
  • Nekem tetszik a póló felett, kigombolva viselt ing is. Ha ezzel próbálkozol, figyelj a színek és a minták harmóniájára.
  • Mivel csak casual hangulatban, laza nyári programokon hordható, ehhez igazodjon az anyag és a szín is! A legjobb választás a fehér vagy világos színű, színes len vagy könnyű pamutvászon. Persze a tengerparti nyaralásokon meg szabad őrülni és fel lehet venni a nagymintás, élénk színű ingeket is.

Ez is érdekelhet: Zokni nélkül, Milyen a jó nyári öltöny?

Kép: https://pixabay.com/photos/waiting-appointment-schedule-time-410328/

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon és az Instagramon!