A preppy stílus névadói az ún. preparatory school-ok, melyek az amerikai elit egyetemek előkészítő iskolái. A preppy a 60-es években szubkultúra és életstílus is egyben: a jómódú, ígéretes karrier előtt álló amerikai fiatalok összetartó közössége, akiket szabadidős elfoglaltságaik, politikai nézeteik, társadalmi értékrendszerük és öltözködésük egyaránt összeköt és meghatároz.

A preppy stílus az öltözködésben

A preppy stílus egyes divatházaknak köszönhetően folyamatosan jelen van az utcadivatban. Az iskolai egyenruhákat idéző blézerek, kötött kardigánok, mellények, pulóverek, csíkozott passzék, galléros pólók megjelennek például a Gant és a Polo Ralph Lauren márkák kínálatában. Az összhatás mindig rendezett, sportos jellegű, dominál a pamut alapanyag, a meghatározó sötétkék alapszínt élénk színek egészítik ki. A női preppy stílus alapeleme a rakott szoknya, a pamuting és a kötöttáru. Sosem hivalkodó, sosem mutat túl sokat a női testből, bár a szabás inkább alakkövető, mintsem laza.

Az idei őszi divat prep school trendje újrafogalmazza a preppy stílust: behozza a pasztell színeket és a lazább sziluetteket. A fő elem a skótkockás minta és a káróminta, mely kötöttárun, a rakott szoknáykon és blézereken ugyanúgy megjelenik, mint az angolul “catsuit” névre hallgató szűk kezeslábason, a fő kiegészítők pedig a nyakkendő és a térdzokni. A prep school trend különösen nagy hangsúlyt kap Victoria Beckham, a Miu Miu és Christian Dior 2020 őszi kollekcióiban.

Hogy tovább görgessem a labdát, én magam is újraértelmeztem az idei prep school trendet. Az eredmény a következő:

Káróminta és skótkocka egy szettben

Preppy stílus

 

Preppy stílus

Pasztell színek

Preppy stílus

Preppy stílus

Combzokni csizmával

Preppy stílus

Preppy stílus

Rakott szoknya

Preppy stílus

Egyenes vonalú nadrág

Preppy stílus

Preppy stílus

Preppy stílus

Kocka minden mennyiségben

Preppy stílus

Preppy stílus

 

Ez is érdekelhet: Alapvető öltözködési stílusok, A grunge stílus, A mix&match stílus, Az aviátor stílus

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon és az Instagramon!