A Mix&Match stílus kétségtelenül a legbátrabb öltözködési stílusok egyike. Kiváló szín-, forma- és arányérzék szükséges az alkalmazásához. De vigyázat! A stílusos Mix&Match öltözék és a bohóckinézet közt igen keskeny a mezsgye. A jó hír azonban az, hogy ez a stílus is tanulható! Az alábbi négylépéses útmutató segítségével a legegyszerűbb párosításoktól eljuthatsz a professzionális szintű kombinációkig!

Mix&Match stílus

Mix&Match – 1. lépés

A legegyszerűbb kombináció a fekete-fehér, geometrikus minták párosítása.

  • Fontos szempont, hogy a ruházat összes fekete, illetve összes fehér színe egyforma legyen. Az árnyalatbeli különbségek nagyon zavarók lehetnek.
  • Előbb próbálkozz két mintával és ha sikeresnek érzed az összeállítást, add hozzá a harmadikat!
  • Figyelj arra, hogy az alakzatok hatással vannak a sziluettre! A hosszanti csíkos nyújt, a keresztben csíkos szélesebbnek láttat. A kockás elszabdalhatja a nőies formákat, a nagy pöttyök gömbölydedebbé tesznek. Válassz olyan mintákat, amelyek illenek a testalkatodhoz!
  • A nagyobb minta dominálja a kisebb mintát és arra a testrészedre irányítja a figyelmet, ahol viseled. Összeállíthatsz persze olyan párosítást is, ahol a minták kiegyensúlyozottak.

Mix&Match stílus

Mix&Match – 2. lépés

A következő szint egy tarka szín alkalmazása. Bátorság kérdése, hogy maradsz a geometrikus mintáknál, vagy rögtön tovább lépsz és figuratív mintát választasz.

Mix&Match stílus

Ha hozzáadsz még egy fekete-fehér geometrikus mintát, tovább fokozhatod a hatást.

Mix&Match stílus

Újabb előrelépés, ha a választott tarka színt két különböző mintában alkalmazod. Tetszés szerint ismét adhatsz hozzájuk egy fekete-fehér mintát is.

Mix&Match stílus

Mix&Match – 3. lépés

Most jöhetnek a MINTÁK! A változatos minták közt az összekötő elem a szín lesz.

Mix&Match stílus

 

Mix&Match stílus

Első lépésben a két különböző mintát a bennük található színek egyezősége alapján párosítsd össze. A harmadik elemnek nem kell mindkét megelőző elemhez illenie, a lényeg az, hogy legyen egy olyan minta, amelyhez a másik kettő illik. Erre a következő kép második sorában látsz példát. A minták tekintetében légy olyan bátor, amilyen a harmadik sorban található összeállítás!

Mix&Match stílus

Mix&Match – 4. lépés

A profi szint az, amikor már nincs két egyforma minta vagy szín, az összeállítás mégis harmonikus.

Mix&Match stílus

A kulcsszó a tónusharmónia. A különböző mintákat ebben az esetben az köti össze, hogy a színné összeálló minták színei a világossági-sötétségi skálán hasonló helyet foglalnak el. Az első sorban világos, a másodikban középárnyalatos, a harmadikban sötét színekké összeálló mintákat láthatunk. Érdemes arra is figyelni, hogy a szettben hasonló élénkségű ruhadarabok legyenek, hogy teljes legyen a harmónia.

Mix&Match stílus

 

Ez is érdekelhet: Alapvető öltözködési stílusok

Kiemelt kép: https://www.pexels.com/photo/woman-holding-green-and-red-leather-handbag-932401

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon és az Instagramon!