Az ideális testalkat

A női test csodálatos, szépsége ámulatba ejti az erősebbik nemet. De korántsem egyféle női szépség létezik. A szépség szubjektív, ezért változatos. A szépség zabolátlan, fegyver és hatalom, szabályokat nem tűrő, mégis társadalmilag meghatározott és korlátok közé szorított.

A szépségideál a mindenkori társadalom lenyomata. A mai fejlett nyugati társadalmak ideálja is a fajfenntartásra képes, termékeny nő. De ez a nő már nem a súlyos élelmiszerhiánnyal küzd, hanem a kilókkal. Izomzatot és karriert épít, akárcsak a férfiak. Karakterének furcsa kettőssége, hogy bár megáll a saját lábán, férfisegítség nélkül is, mégis minden pillanatban kívánatosnak akar mutatkozni, s épp a férfiak kedvéért. Ugyanakkor tetszeni akar a nőknek is, sőt, versengni velük és lekörözni őket, mert társadalmi rangját a nők között elfoglalt helye határozza meg.

Mindez létrehoz egy szabályrendszert, amely szerint külsőnket megítéljük és alakítjuk annak érdekében, hogy közelítsük a szépségideált. A szabályrendszer sarkalatos pontja az ideális testalkat. Az ideálisnak tartott testalkat a homokóra alak. Vékony derék, kerekedő csípő és a csípővel azonos szélességű vállak jellemzik. Ennek elérése érdekében eddzük (egyre gyakrabban plasztikáztatjuk) és öltöztetjük testünket. Öltözékünkkel hangsúlyozzuk az idilli képbe beleillő testrészeinket, elrejtjük súlyfeleslegünket és a megfelelő ruhadarabok segítségével növeljük vagy épp csökkentjük egyéb testrészeink kiterjedését.

A modern divatipar ezrével ontja a rafinált ruhadarabokat és kiegészítőket. Ha nem félünk megismerni és elfogadni saját testünket és a tisztába jövünk a testalkat szerinti öltözködés alapvető szabályaival és okos praktikáival, magunk is képessé válunk arra, hogy a ruhák és kiegészítők megfelelő megválasztásával ideális alakot teremtsünk magunknak.

 

A női testalkatokról itt olvashatsz bővebben. Ha tudni szeretnéd, milyen szoknya illik saját testalkatodhoz, kattints ide! Testalkat szerinti fürdőruha tippeket itt találsz.

Hogyan vélekedik a dietetikus az ideális testalkatról? Itt elolvashatod: nosalty.hu/ajanlo/ilyen-idealis-noi-testalkat!

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon: https://www.facebook.com/yourstyleguidebyevakocsis/

 

2018-06-07T08:32:17+00:00