Blog és öltözködési tippek

Arcformák. A hét alaptípus

A divatékszerek bolondja vagyok. Csillogásukkal, színeikkel, formáikkal valósággal rabul ejtenek. Az üzletek kínálata pedig oly elképesztően széles, hogy az ékszervásárlás valódi kihívássá válik.
A tudatosságot az ékszerek megválasztásában is fontosnak tartom. Ha tisztában vagyunk azzal, hogy az arcformák alaptípusai közül melyik áll saját arcunkhoz legközelebb, és tudjuk, milyen ékszerek illenek az adott típushoz, nem csak időt spórolunk, de sokat teszünk a harmonikus megjelenésért is. Megfelelő ékszerekkel az arc kisebb aránytalanságai ugyanis remekül korrigálhatók.

Annak megállapításához, hogy az arcformák közül melyikhez hasonlít leginkább saját arcunk alakja, fogjuk szorosan hátra a hajunkat és nézzünk egyenesen a tükörbe. Egy filccel rajzoljuk körbe az arc vonalát és a kapott alakzatot hasonlítsuk össze a lenti síkidomokkal. Pontosabb eredményt hoz, ha megkérünk valakit, hogy fényképezzen le, kinyomtatjuk a képet és azon rajzoljuk körbe az arcot. Alaposan vizsgáljuk meg a homlokcsont, az arccsont és az állcsont szélességének egymáshoz való viszonyát, valamint az arc függőleges és vízszintes arányait, mert ha a kapott alakzat megítélésében bizonytalanok is vagyunk, a leírások biztosan segíteni fognak az arcformák közül történő választásban.

Az arcformák szerinti, a nyakkivágások és ékszerek viselésére vonatkozó tanácsok gyakorlati alkalmazásánál azonban egyéb szempontokat is tekintetbe kell venni. Mindig légy figyelemmel nyakad hosszára és felsőtested arányaira, az ékszerek méretének megválasztásánál pedig testméreteidre. Azaz például nyakra simuló láncokat csak akkor hordj, ha megfelelően karcsú a nyakad. Ha mellben erős vagy rövidtörzsű vagy, szükséged lesz nyújtásra, V vonalak beiktatására. Ha filigrán a termeted, inkább kisebb ékszereket viselj, ha átlagos, vagy afölötti, válassz nagyobb ékszereket, az apró fülbevalók és láncok ugyanis nem fognak rajtad mutatni.

Arcformák #1 - A kerek arc

arcformák

Arcformák #2 - A szív arc

A sziv arc

Arcformák #3 - A négyszögletes arc

arcformák

Arcformák #4 - A körte arc

arcformák

Arcformák #5 - A hosszúkás arc

arcformák

Arcformák #6, #7 - Az ovális és a gyémánt arc

arcformák

Tudj meg többet az arcforma megállapításáról itt: http://www.wikihow.com/Determine-Your-Face-Shape

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon: https://www.facebook.com/yourstyleguidebyevakocsis/

Mentés