A kerek arc lágyan ívelt, gömbölyded, az orr pontosan az arc középpontjában helyezkedik el. Az arc hossza megegyezik a szélességével. A kerek arcnak nyújtásra van szüksége. A megfelelő frizurák kerek archoz

  • megtörik a kerekded formát,
  • hosszabbnak láttatják az arcot,
  • levesznek az arc szélességéből.

A gömbölyded arcformát szépen töri meg egy oldalfrufru, amely szögeket hoz létre az arcon. A legjobb választás az olyan oldalfrufru, amely egészen a fülig ér.

Az egyenes frufru kerülendő, azonban a középen feljebb nyírt változata amellett, hogy szögletesebbé teszi a gömbölyded formát, nyújtja is azt. Az egyenes választék – akár középen, akár aszimmetrikusan elhelyezve – ugyanezt a hatást váltja ki.

Hosszú hajból remek frizurák vághatók kerek archoz. A hosszú haj levesz az arc szélességéből, ráadásul a haj függőleges vonala ellensúlyozza a kerekded arcformát.

Nem javasolt a teljesen egyenes frufru, mivel az így képzett vízszintes vonal szélesíti az arcot. A rövid, fülig érő frizurák a homlok vonalában növelik a hajtömeget és szélesebbnek láttatják az arcot. A rövid, állig érő bob tovább fokozza a gömbölyded hatást. Ha bob frizurát választasz, érjen az állad alá legalább 5 centiméterrel!

Lássuk modellünket előbb hátrafogott hajjal. Te is így ellenőrizd az arcformádat otthon!

Frizurák kerek archoz

Frizurák kerek archoz #1

Az oldalfrufru azáltal hosszabbítja a kerek arcot, hogy szöget képez a homlokon. Ez a frizura kétszeresen is jó választás, a hosszú, egyenes fazon ugyanis tovább nyújtja az arcot.

Frizurák kerek archoz

Frizurák kerek archoz #2

A középen elválasztott, illetve középen rövidebbre nyírt frufruk megnyitják az arcot a homlok felé, ezáltal láttatják hosszabbnak az arcot.

Frizurák kerek archoz
Frizurák kerek archoz

Frizurák kerek archoz #3

Az egyenes választék, amit tehetsz középre vagy elhelyezheted aszimmetrikusan, szintén nagyon jó választás kerek arcformához. A tépett vagy rétegelt vágás is jó megoldás, de arra figyelj, hogy a legrövidebb réteg is legalább állig érjen.

Frizurák kerek archoz
Frizurák kerek archoz

Frizurák kerek archoz

Frizurák kerek archoz #4

A hullámos hosszú haj remekül illik a kerek archoz. Arra kell csupán figyelned, hogy a hullámok – vagy akár göndör csigák – az áll vonalában kezdjenek sűrűsödni. Ha ugyanis az arc vonalában növeled a hajtömeget, az tovább szélesíti az arcot.

Frizurák kerek archoz

Frizurák kerek archoz

Frizurák kerek archoz #5

A hátrafésült és feltornyozott frizura azáltal nyújtja az arcot, hogy tömeget növel a fejtetőn.

Frizurák kerek archoz

 

 

Ez is érdekelhet: Arcformák. A hét alaptípus, Ékszerválasztás arcforma szerint, 6 frizura szív alakú archoz, Milyen frizura illik hosszúkás archoz?, 8 frizura szögletes archoz

Kiemelt kép: young-asia-cambodia-face-woman

A frizurák ebben az alkalmazásban készültek: https://www.lorealprofessionnel.co.uk/hair-looks/style-my-hair

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon és az Instagramon!