A hosszúkás arcot közel azonos szélességű homlokcsont, arccsont és állcsont jellemzi. Az arc jóval hosszabb, mint amilyen széles. Ennek az arcformának további nyújtásra nincs szüksége. Általánosságban elmondható hogy hosszúkás archoz olyan frizura áll jól, ami

  • rövidíti az arcot,
  • lezárja az arcvonalat, illetve
  • kerekíti azt.

Az arc rövidítésére alkalmas lehet az egyenes frufru és az oldalfrufru. Ezek jótékonyan rejtik el a magas homlokot. Az arcnak optikai lezárást ad és megóvja a további nyújtástól az állig érő frizura, illetve a rétegelt vágások, ahol a legrövidebb réteg állig ér. Kerekíteni hullámos vagy göndör hajjal lehet, továbbá világos tincsekkel az áll környékén.

Rövid frizura esetén rétegzéssel, melírral, oldalra fésüléssel, hullámosítással szükséges a volument növelni, hogy szélesebbnek tűnjön az arc.

A hosszúkás arcformával rendelkező hölgyeknek semmiképpen nem ajánlott a középválaszték és a teljesen egyenes, hosszú haj, ezek ugyanis tovább nyújtják az arcot.

A hosszúkás arcformához illő frizurák bemutatásához Liv Tylert hívtam segítségül, illetve a róla készült illusztrációt, melyen jól megfigyelhetők az arcforma jellegzetességei:

Liv Tyler: Az arc jelentősen hosszabb, mint amilyen széles

.


Frizura hosszúkás archoz #1

A szemöldikig érő egyenes frufru azáltal, hogy elfedi a magas homlokot, rövidíti az arcot, a vállig érő haj pedig optikailag lezárja az arc vonalát.

Frizura hosszúkás archoz 

.

Frizura hosszúkás archoz #2

A vállig érő egyenes fazon megtartása mellett választhatunk egyenes frufru helyett oldalra fésültet is. Ez is rövidíti az arcot, sőt, szélesebbnek is mutatja.

Frizura hosszúkás archoz

 

Frizura hosszúkás archoz #3

Ha mindenképp hosszabb hajra vágysz a vállig érő fazonnál, a tartsd meg a frufrut és hullámosítsd a hajad.

Frizura hosszúkás archoz

 

Frizura hosszúkás archoz #4

Ha választékot szeretnél viselni, sose középre helyezd. A hullámosítást pedig akár már a fejtetőn elkezdheted!

Frizura hosszúkás archoz.

.

Frizura hosszúkás archoz #5

Minél több a hullám, annál kerekebbnek fog tűnni az arcod!

Frizura hosszúkás archoz.

.

Ez is érdekelhet: Arcformák. A hét alaptípus, Ékszerválasztás arcforma szerint, Frizurák kerek archoz, 8 frizura szögletes archoz, 6 frizura szív arcformához

Liv Tyler Image by OpenClipart-Vectors from Pixabay

A frizurák ebben az alkalmazásban készültek: https://www.lorealprofessionnel.co.uk/hair-looks/style-my-hair

Kiemelt kép: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/ajkak-allo-kep-arc-bor-1065014/

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon és az Instagramon!