2016. szeptember 12.

A Nők Chanelben, a Ludwig Múzeum tegnap zárt kiállítása különleges csemegét kínált a divatrajongóknak. A Peter Faragó-Ingela Klemetz Farago fotográfus házaspár és a Chanel divatház együttműködése nyomán létrejött fotósorozat művészi szintre emeli a divatfotót. A képek inspirációs forrásaként a népművészettől a fimművészetig több művészeti ág szolgált. A látványos és sokszínű sorozat újabb bizonyíték arra, hogy a Chanel márka időtlen és múlhatatlan értéket teremt szezonról szezonra. A képeken viszontláthatjuk a jelenkor legkeresettebb szupermodelljeit, többek közt Palvin Barbarát, Axente Vanessát és Michalik Enikőt.

A kiállítás nyitóképe hamisítatlan francia hangulatot áraszt. A modell a Chanel ház ikonikus kosztümjét viseli, mely a márka védjegye és örök klasszikusa. Úgy újul meg kollekcióról kollekcióra, hogy közben mégis ugyanaz marad.

Nők Chanelben

A művészek számos területről inspirálódtak. Megidézik többek közt a Dolce&Gabbana betiltott divatkampányát, a Mátrix c. filmet és Marlene Dietrichet is.

Nők Chanelben

A magyar szupermodellek és a magyar népművészet kiemelt helyet kaptak  a sorozatban.

Nők Chanelben

A sorozat divatfotó műfajú fotóin a mai pózok mellett a régmúlt jellemző pózait is láthatjuk.

Nők Chanelben

S természetesen a valódi művészfotók sem hiányozhatnak a gyűjteményből, akár spontánul ragadják meg pillanatot ragadják meg, akár gondos beállítással érik el a tökéletest.

Nők Chanelben

 

A teljes sorozatot itt tekintheted meg.

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon: https://www.facebook.com/yourstyleguidebyevakocsis/

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés