A karácsonyi készülődéshez az ajándékvásárláson, a menü összeállításán és a nagytakarításon kívül öltözékünk kiválasztása is hozzátartozik. A legtöbben otthon, családi körben ünneplik a karácsonyt, ritkán étteremben vacsoráznak. Sokan meglátogatják barátaikat, rokonaikat. A lelkünk ezekben a napokban ünneplőbe öltözik, s ilyenkor igazán jólesik szépen felöltözni is. Az alábbiakban mutatok néhány összeállítást, hogy könnyebben dönthess, ha még mindig ott motoszkál benned a kérdés: Mit vegyek fel karácsonyi vacsorára?

A csillogó arany és ezüst, valamint a fénylő piros és zöld hagyományosan a karácsony színei. Ám ahogyan a karácsonyfa-divat már hosszú ideje elrugaszkodik a konvencionális színvilágtól, úgy azt javaslom, az ünnepi öltözködésben is merjünk kipróbálni valami újat.

 

Mit vegyek fel karácsonyi vacsorára

 

Fehér ékszergalléros blúz és ezüst pliszé szoknya

A tradicionális színvilágot a barackszín bontja meg. Ahhoz, hogy a klasszikus öltözék szokatlanná, egyben szuper divatossá váljon, elegendő egy, a blúz felett viselt, fehérnemű jellegű ruhadarab.

Fáradt rózsaszín egészruha

Az összeállítás teljességgel nélkülözi a megszokott színeket, mégis ünnepi. Erről a fenséges, túlzó ruhaujjak, a bross és a tűsarkú gondoskodnak.

Kényelmes nadrág-blúz összeállítás

Ki mondta, hogy ami kényelmes, az nem lehet alkalmi? A finom szabásvonalak mellé már csak egy különleges, csillogó cipő szükségeltetik, hogy a szett ünnepivé váljon. Ha rokonlátogatóba indulsz, vagy izgő-mozgó kisgyereked van, nem szükséges feltétlenül szoknyát vagy ruhát viselned. A nadrág is megteszi, ha kellően elegáns és ha a megfelelő kiegészítőkkel kombinálod.

 

Mit vegyek fel karácsonyi vacsorára

Kék blúz és flitteres szoknya

Ha szereted a csillogást, akkor sem kell karácsonyfának öltöznöd. Ez az extravagáns szoknya jól megfér egy visszafogott blúzzal, ráadásul mozogni is könnyebben tudsz majd, mintha tetőtől talpig flitterbe bújnál.

Virágos egészruha

Ezen a télen nem kell a gardrób mélyére száműznöd virágmintás ruhadarabjaidat, mert divatosnak számítanak! Az egyszerű szabásvonal és a masni pedig pont annyi eleganciát ad ennek a ruhának, amennyire egy családi eseményen szükség van. A hatás arany tűsarkúval tovább fokozható.

Kockás ruha

A kockás ruha igazi jolly joker, amit karácsonykor is magadra ölthetsz, de sok más alkalommal is megállja a helyét klasszikus mintájának és vonalvezetésének köszönhetően. A piros harisnya és az arany szandál pedig egyértelműen az ünnepet idézi.

 

Ez is érdekelhet:

Munkából karácsonyi partira

Mit vegyek fel Szilveszterkor?

Mit vegyek fel karácsonyi céges partrira?

Képek forrása: Polyvore

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon: https://www.facebook.com/yourstyleguidebyevakocsis/

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés