Ruháink akkor fognak tartósan szolgálni bennünket, ha kímélettel bánunk velük. Sem a pénztárcánk, sem a környezeti hatások szempontjából nem mindegy, milyen gyakran kell ruháinkat újakra cserélnünk. Ha vesszük a fáradságot és a vásárlást követően tanulmányozzuk a ruhák bevarrt címkéin található mosási jeleket és eszerint is ápoljuk a ruhákat, sokáig szépek maradnak.

Ezek a legfontosabb mosási jelek

mosási jelek

Végül ismételjük át, a mosási jelek szerinti ruhaápolás mellett milyen egyéb szabályokat érdemes betartani!

  • Minden ruhát a számára megfelelő mosószerrel moss! Fehéreket fehér, színeseket színes mosószerrel, finom holmikat kímélő mosószerrel, feketéket feketével, sportruházatot sportruhákhoz való szerekkel.
  • A melltartókat tedd mosózsákba, bekapcsolt állapotban. Így sem egymásban, sem más ruhadarabokban nem tesznek mást. A gumírozás védelme érdekében kímélő programon vagy kézzel mosd melltartóidat.
  • A kötött pulóvereket is teheted zsákba, így kevésbé fognak bolyhosodni.
  • Mindent fordíts ki, az alsónemű és a zokni kivételével.
  • Annak ellenére hogy szín szerint szétválogatod a ruhákat fehérekre, világos színesekre és sötét színesekre, érhetnek meglepetések, ha nem használsz színfogó kendőt. Tapasztalatom szerint egyes anyagok színfogóként működnek. Ezeket már nem lehet megmenteni, ha elmulasztottál színfogó kendőt használni.

Ez is érdekelhet: A KonMari módszer

Még több mosási jel itt: Persil/A mosási szimbólumok összefoglalója

Kiemelt kép: https://pixabay.com/photos/cat-kitten-dressed-clothed-vintage-316994/

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon: https://www.facebook.com/yourstyleguidebyevakocsis/