Lelkes konditerem-látogatóként, sorstársaimat fixírozva (ez szakmai ártalom) gyakran felmerül bennem egy kérdés. Ha a hölgyek képesek legyőzni magukat és eljönnek sportolni, hogy szebbek, csinosabbak legyenek, miért nem ügyelnek jobban a fitness ruházat megválasztására?

A modell alkatúak mindenben jól néznek ki, a molett hölgyeknek azonban különös gonddal kell megválasztaniuk sportruházatukat. Az általános szabályok itt is érvényesek: a ruhavásárlásnál tekintetbe kell venni a testalkatot: a lábak hosszúságát, a derék teltségét, a csípő szélességét, a mellek nagyságát; a mozgástér azonban a fitness ruházatnál a szabásvonalak tekintetében lényegesen kisebb, mint a nem sportcélú outfiteknél.

fitness ruházat

1 A sportmelltaró-szerű sportfelsők és a csípőig érő alsók nem csak nyilvánvalóvá teszik, de optikailag meg is növelik a súlyfelesleget. Ugyanez vonatkozik a hirtelen fogyás következtében megereszkedett bőrre. Ezért válassz hosszabb felsőt és olyan nadrágot, ami felér a derekadig, összetartja és megformálja a deréktáji szöveteket.

2 A nagy minták megnövelik a testet, akár felül, akár alul alkalmazzuk őket. Manapság nagyon divatosak a mintás nadrágok és póló-nadrág szettek, de csak kis méretben stílusosak. A vékony lányok se húzzanak azonban mintás nadrágot, ha körte alkatúak, az ugyanis fokozza a felső- és alsótest aránytalanságát.

3 A magasan záródó felsőkben a nagymellű hölgyek felsőteste formátlanná válik. Érdemes V-nyakú pólóra váltani, amely formálja és nyújtja a felsőtestet.

4, 5 A lábszárat csak akkor vágjuk ketté vízszintes vonalakkal, ha megfelelően karcsú és hosszú. A hosszú szárú zokni és a caprinadrág viselése a lábszárat rövidebbnek és vaskosabbnak láttatja.

6 Gyakori hiba, hogy molett hölgyek vízszintes csíkozású sportpólót viselnek. Ez a minta valóban sportos, de ugyanúgy növeli a testet, mint a nagy minták.

7 Ha széles a csípőd, különösen fontos a felső hosszának helyes megválasztása. Állj a tükör elé és keresd meg a csípőd legszélesebb pontját. Jól jegyezd meg, hol helyezkedik el ez a vonal és mindig olyan pólót válassz, ami a vonal alatt vagy felett végződik. Ha a felsőd a csípőd legszélesebb pontjáig ér, garantáltan oda irányul majd minden figyelem. Ezt ugye Te sem szeretnéd? Ha hosszú a lábad, válassz hosszabb pólót, ha rövid, akkor rövidebbet. Pofonegyszerű, nem?

fitness ruházat

8, 9, 10 A jól ismert color blocking technika nem csak egészruhák, de a női fitness ruházat esetében is alkalmazható. A megfelelően elhelyezett, eltérő színű betétek keskenyítik az idomokat, legyen szó akár pólóról, akár nadrágról.

 

Problémás a testalkatod? Olvass tovább testalkat szerinti ruhaválasztási tippekért és fürdőruha tippekért!

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon és az Instagramon!

Mentés

Mentés