A fém ékszer kézenfekvő választás, ha izgalmasabbá szeretnéd tenni a szettedet, hiszen bármely stílusba beilleszthető. Fontos kérdés azonban, hogy az ékszer arany (aranyszínű bizsu) vagy ezüst (ezüstszínű bizsu) legyen. Te tudod, hogy arany vagy ezüst áll jól a színeidhez?

Az arany meleg tónusú, ezért a meleg színtípusokhoz illik. Színtípusodat a bőrszíned, a hajszíned és a szemszíned határozza meg, a legnagyobb súllyal azonban a bőrszín esik latba. Két meleg típust különböztetünk meg, a tavasz és az ősz típust.

A tavasz típus arcszíne általában világos meleg bézs, esetleg barackos vagy elefántcsont színű. Szeme türkiz, meleg zöld vagy barna. A leggyakoribb hajszín az aranyszőke, a vörösesszőke és a vörösesbarna.

Arany vagy ezüst áll jól

Tavasz típus

Ha nem ismered a színtípusodat, de jól áll neked a krém/bézs, barack, napsárga, narancs, borsózöld, fűzöld, korall, türkiz, stb, valószínűleg tavasz típus vagy és számodra az arany viselése ajánlott.

Arany vagy ezust all jol

A tavasz típus színei

Az ősz típus arcszíne leggyakrabban meleg bézs vagy aranybarna  A szem jellemzően barna (sötét, arany, mogyoró), olajzöld, topáz, ritkán türkizkék. A haj  gyakran vörös vagy vörösesbarna, de lehet hamvasszőke, hamvasbarna, esetleg meleg, sárgás szőke is.

Arany vagy ezüst áll jól

Ősz típus

Valószínűleg ősz típus vagy és jól állnak az aranyékszerek, ha jól nézel ki bézsben, barackban, narancsban, rozsdabarnában, kekiben, fűzöldben, petrolkékben, sötétbarnában, stb.

Arany vagy ezüst áll jól

Az ősz típus színei

A nyár típus bőre leggyakrabban rózsaszínes, de lehet porcelánfehér és hideg bézs vagy elefántcsont is. Szemük szürkéskék vagy szürkészöld, ritkán barna. A haj hamvasszőke vagy hamvasbarna.

Arany vagy ezüst áll jól

Nyár típus

A nyár típus színei a halvány lilák, rózsaszínek, szürkék, a citromsárga, a kékek és a szürkék, a meggypiros, valamint a vízzöld. Ha ezek neked is jól állnak, minden bizonnyal nyár típus vagy és ezüst ékszerek illenek hozzád.

Arany vagy ezüst áll jól

A nyár típus színei

A tél típus bőre lehet porcelánfehér, kékes, hideg bézs vagy enyhén rózsaszínes tónusú, de akár kreol is. Szeme élénk kék, (sötét)barna vagy zöld, esetleg sötétszürke. Haja mindig hideg árnyalatú, fekete, sötétbarna, hamvasbarna, sötét hamvasszőke, ritkán élénk világosszőke.

Arany vagy ezüst áll jól

Ha úgy látod, jól áll neked a fekete, a fehér, a szürke, citrom, pink, lila, piros, királykék, tiszta zöld, stb., jó eséllyel tél vagy, ezért ezüstöt ajánlott viselned.

Arany vagy ezüst áll jól

A tél típus színei

Ez is érdekelhet: Évszaktípusok, Miért érdemes színtesztet végeztetned?

Kiemelt kép: https://www.pexels.com/photo/love-gold-marriage-wedding-94843/

Képek:

https://www.pexels.com/photo/woman-wearing-gold-chain-bib-necklace-1454168/

https://www.pexels.com/photo/portrait-photo-of-woman-wearing-white-top-1651873/

https://www.pexels.com/photo/photo-of-a-woman-wearing-white-off-shoulder-top-1000253/

https://www.pexels.com/photo/woman-lying-opening-arms-holding-leaf-620074/

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon: https://www.facebook.com/yourstyleguidebyevakocsis/