A méretben megfelelő nyakkendő kiválasztásának szabályaival már foglalkoztunk, jöjjenek most a nyakkendő minták!

Ha új ruhatárat építesz, először mindenképp egyszínű nyakkendőket vásárolj! Az egyszínű nyakkendő minden ingmintához illik, fontos azonban tudni, hogy a nagykockás ing csak egyszínű nyakkendővel hordható, jobban néz ki azonban nyakkendő nélkül.

Tekints végig az ingeiden és alkalmazd azt az egyszerű szabályt, miszerint a nyakkendőnek sötétebbnek kell lennie, mint az ing! Az egyszínű nyakkendő remek alternatívája a magában mintás nyakkendő.

Nyakkendő minták

Ami az öltöny és a nyakkendő társítását illeti, három különböző stratégiát követhetsz:

  • Az öltöny és a nyakkendő beolvadó viszonyban vannak, ha azonos vagy közel azonos színűek.
  • Kiegészítő viszonyról beszélünk, ha az öltöny mintázatával azonos színű a nyakkendő. Például egy középkék csíkozású sötétékék öltöny és egy középkék nyakkendő egymással kiegészítő viszonyban vannak.
  • Az öltöny és a nyakkendő viszonya elütő, ha színük merőben eltérő, mégis megvan köztük az összhang. (Például fekete öltöny piros nyakkendővel.)

Kedvelt nyakkendő minták

A csíkos nyakkendő minták közkedveltek a hétköznapokon és az üzleti életben is. Kevesen tudják, hogy a bal váll irányából átlósan lefelé futó, angol csíkozású nyakkendők viselése kerülendő, ha a tárgyalópartner angol, ugyanis sok iskola, klub, egyéb csoport használ ilyen egyennyakkendőt, így könnyen megeshet, hogy olyan csoport nyakkendőjét viseljük, melyhez nem tartozunk, viszont tárgyalópartnerünk ismeri. Ezért a jobb válltól a bal csípőhöz futó amerikai csíkozás biztonságosabb választás.

A csíkos nyakkendő középvezetői szint felett nem hordható. E szint alatt az a szabály, hogy minél ritkább a csíkozás és minél karcsúbbak a csíkok, annál formálisabbnak számít a nyakkendő.

Nyakkendő minták

Középvezetői szint felett részesítsd előnyben a visszafogott apró mintákat. A minta lehet pötty, gyémánt, rombusz, négyszög, de akár absztrakt is.

Nyakkendő minták

A kockás öltöny kockás nyakkendővel nem ízléses. A sok minta megzavarja a szemet és kaotikus hatást kelt. A kockás öltöny sokkal jobban mutat aprómintás nyakkendővel. Egyébiránt a kockás nyakkendők igen közkedveltek.

Nyakkendő minták

Elegáns és merész választás a paisley nyakkendőminta, mely nem való munkahelyre, társasági eseményekre annál inkább. A hatás fokozható, ha kockákkal kombináljuk, legyenek azok akár az ingen, akár az öltönyön.

Nyakkendő minták

Ez is érdekelhet: Nyakkendő méretek, A csokornyakkendő viselése

Képek:

https://www.pexels.com/photo/man-in-formal-suit-jacket-holding-his-necktie-1342609/

https://www.pexels.com/photo/person-in-blue-suit-and-red-paisley-necktie-2254123/

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon és az Instagramon!