A 2016 tavaszi divatot a Pantone ajánlása szerinti tíz ragyogó szín fogja uralni. A palettán többségben vannak a vidám, optimista, sőt, bátor színárnyalatok, melyek remekül kombinálhatók egymással, de a paletta klasszikus, visszafogott színeivel is. A 2016 tavaszi divatban az évszak hangulatához illően a világos és a középárnyalatos színek dominálnak.

Ha követed a paletta használatára vonatkozó tanácsaimat, harmonikus színpárokat tudsz létrehozni egy-egy öltözéken belül.

2016 tavaszi divat

ROSE QUARTZ

Ezt a világos, hideg színárnyalatot a paletta hasonló tulajdonságokkal bíró elemeivel ajánott kombinálni. A Lilac Grey és a Serenity mellett azonban jól illik hozzá a Limpet Shell is. Ez a világos türkiz ugyanis egyszerre meleg és hideg szín, így hideg és meleg színek párja egyaránt lehet.

2016 tavaszi divat

GREEN FLASH

A Green Flash, az Iced Coffee és a Peach Echo remek harmóniát alkotnak hárman és párokban is, tekintve, hogy mindhárom meleg, középárnyalatos, közepesen élénk szín. Ha a Green Flash-t az élénk és sötét Fiesta-val kombináljuk, az eredmény egy kontrasztos, figyelmefelkeltő színpár lesz.

2016 tavaszi divat

LILAC GREY

A tavszi divat egyik legfinomabb színe a Lilac Grey. Ehhez a szürkés, lágy árnyalathoz a paletta legtörtebb színei, a Rose Quartz és a Serenity illenek leginkább.

2016 tavaszi divat

LIMPET SHELL

Hideg és meleg színek párja is lehet, remek tónusharmóniát alkot a hozzá hasonló középárnyalatos, meleg színekkel (Peach Echo, Iced Coffee) és a hideg Rose Quartz-cal is.

2016 tavaszi divat

PEACH ECHO

Finom harmóniát képez a meleg, közepesen sötét színekkel, mint az Iced Coffee és a Green Flash és a Jolly Jokerként használható türkizzel is.

2016 tavaszi divat

SNORKEL BLUE

A sötét, hideg és élénk színhez válasszunk hasonlóan sötét és élénk színt lehetőleg hideg (Buttercup), de akár meleg (Fiesta) színárnyalatban is. Ezzel színezet kontrasztot hozunk létre, mellyel feltűnő megjelenés érhető el. Ha a kéknek kétféle élénkségű és sötétségű árnyalatát alkalmazzuk egy öltözéken belül, az eredmény visszafogott és kifinomult megjelenés lesz.

2016 tavaszi divat

ICED COFFEE

A tavaszi divat neutrális színe, leginkább a meleg színekhez illik alapszínként, valamint az univerzális türkizhez. A világos és kevésbé élénk árnyalatokkal (Peach Echo, Green Flash, Limpet Shell) kombinálva finom, visszafogott harmóniát sugároz, egy élénk színnel párosítva, kis felületen alkalmazva viszont kiemeli párjának élénkségét (Fiesta).

2016 tavaszi divat

BUTTERCUP

Az élénk, hideg sárgát elsősorban hideg színekkel kombináljuk. Ebben a palettában a kékek jelentik a legmegfelelőbb párosítást. A Serenity-vel kombinálva finomabb, a Snorkel Blue-val erőteljesebb az összhatás.

2016 tavaszi divat

FIESTA

A kissé narancsos, ezért a meleg színek közé tartozó Fiesta jól illik a paletta meleg színeihez (Iced Coffee, Green Flash), ugyanakkor erős és hatásos színezet kontrasztot alkot a hideg, élénk Snorkel Blue-val.

2016 tavaszi divat

SERENITY

Közepesen világos, hideg szín, mely hideg színekkel mutat legjobban. A Rose Quartz-cal lágy az összhatás, a Snorkel Blue-val finoman elegáns, a Buttercup-pal feltűnő.

 

A 2016 tavaszi divat 10 divatszínének magyar elnevezését, nagy méretű trendlapjait és a hozzájuk tartozó rövid leírásokat itt találod.

PANTONE FASHION COLOR REPORT SPRING 2016

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon: https://www.facebook.com/yourstyleguidebyevakocsis/

 

Mentés