A szubjektív vélemény mellett némi tudomány is rejlik a megfelelő szemüveg kiválasztása mögött. Kontraszt és egyensúly – ezeket a tényezőket kell figyelembe venni a tökéletes megjelenésért, azaz az arc jellemző formáját kiegyensúlyozandó, azzal kontrasztban álló szemüveget kell választani. Lássuk, milyen szemüvegek illenek kerek archoz!

A kerek arc jellemzői

A kerek arc ívelt, gömbölyded. Az orr az arc középpontjában helyezkedik el. Az arc olyan széles amilyen hosszú.

Az arc gömbölyű vonalait olyan szemüvegekkel tudjuk kiegyensúlyozni, melyek szögeket hoznak létre vagy szögletes idomokat formáznak. Ezzel sokkal karakteresebbé tehetjük az egyébként túl finoman ívelő arcot.

Szemüvegek kerek archoz

A négyzetes és téglalap alakú szemüvegek a legtökéletesebb, leggömbölyűbb kerek arcformát is képesek kiegyensúlyozni. Érdemes karakteres, sötétebb és vaskosabb keretet választani a hatás fokozására.

Szemüvegek kerek archoz

Négyzetes alakú szemüveg

Szemüvegek kerek archoz

Téglalap alakú szemüveg

A Clubmaster (vagy félkeretes) szemüvegek kerete egy hangsúlyos vízszintes vonalat hoz létre, ezzel teszi karakteresebbé az arcot. Nem számít, hogy a lencse kerekded vagy szögletes, a Clubmaster szemüveg mindenképp jól fog állni, ha kerek az arcformád.

Szemüvegek kerek archoz

Clubmaster szemüveg

A cat eye típusú szemüvegek megemelik és elkeskenyítik az arcot, ezért különösen ajánlottak kerek archoz, arról nem is beszélve, hogy az extravagáns forma, eltereli az arcformáról a figyelmet.

Szemüvegek kerek archoz

Cat eye szemüveg

Ez is érdekelhet: Arcformák. A hét alaptípus, Ékszerválasztás arcforma szerint, Frizurák kerek archoz

Modell: https://www.lorealprofessionnel.co.uk/hair-looks/style-my-hair

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon és az Instagramon!