Nyakunkon a nyári esküvők szezonja. Ilyenkor nem csak a házasulandók, de a meghívottak is izgatottan készülődnek és a nászajándéknál már csak egy dolog okoz nagyobb fejtörést: Mit vegyek fel az esküvőre?

Alaptanácsaim a következők:

  • Fontos a küllem, de a praktikum is. A legragyogóbb cipő nem ér semmit, ha nem tudsz benne járni. Ugyanígy, ha megtaláltad a világ legszebb ruháját, de kényelmetlen benne ülni (pedig még egy fogást sem fogyasztottál el a nyolcból!), vagy túl szűk a tánchoz, inkább keresgélj tovább!
  • A “Mit vegyek fel esküvőre?” kérdést inkább fordítsd meg. Mit nem szabad esküvőn viselni? Ha ennek mentén keresgélsz, tengernyi ruhát ki tudsz zárni és sokkal könnyebb lesz a válogatás.
  • Nyári esküvőn is meg lehet hűlni. Ceremónia vakmelegben, de haza már hajnalban mész, amikor hideg van. Táncolsz, kimelegszel, kimész a szabadba felfrissülni vagy dohányozni. Készülj tehát vékony kabátkával, alkalmi kardigánnal vagy vállkendővel a hőingadozásra!

Mit nem szabad esküvőre felvenni?

Unalomig ismételt frázis, de igaz, hogy az esküvő a menyasszony nagy napja, ezért tilos

  • a fehér minden árnyalata, a krémszín is
  • a fekete, mint a gyász színe esküvőre nem illik
  • a piros, ez ugyanis amellett, hogy túl feltűnő, az új asszony színe
  • minden, ami feltűnő: neon színek, flitterek, csillogó anyagok, nagy minták
  • minden, ami kihívó: mély dekoltázs, rövid alj, különösen, ha templomi szertartásra is sor kerül
  • farmer, póló, trikó, bermuda és még sorolhatnám, általában minden, amit a casual stílusba tartozik.

Ugye, hogy máris rengeteg ruhát ki tudsz zárni?

Akkor végül is mit szabad?

Elegáns és kifinomult szettet válassz. A magam részéről sokkal elegánsabbnak tartom, ha tetőtől talpig ugyanabba öltözöl, mint a szoknya/nadrág – blúz összeállítást.

Fontos természetesen a szabás is. A túlságosan alakkövető ruha inkább kihívó, mint elegáns. A masnik, fodrok, megkötők, húzások, buggyos ujjak, az aszimmetria vagy egy különleges nyakmegoldás alkalmibbá teszik a ruhát.

A hétköznapi pamut anyagot kerüld, esküvőre valami sokkal különlegesebbre van szükséged. Lehet finoman fénylő, magában mintázott, akár még gyöngyökkel díszített is.

A minta legyen egyszerű és kifinomult. A klasszikus tavaszi-nyári virágminták mellett geometrikus mintát is lehet választani.

Ami a színeket illeti, a tiltásokat már ismered. A feketét és a fehéret kombinálhatod más színekkel, a lényeg az, hogy törd meg a tiltott színek dominanciáját. Egyébiránt a fekete-fehér kombináció is megengedett. Ha ragaszkodsz a sötéthez, fekete helyett viselj inkább sötétszürkét vagy sötétkéket!

Mit vegyek fel esküvőre? #1 – Egészruha

Ezt tartom a legjobb választásnak. Érjen legalább térdig, de semmiképp se a földig. Tartsd be a fenti ajánlásokat a színekre, mintára szabásra és anyagra vonatkozóan és biztosan remek ruhát fogsz választani. Íme néhány példa:

Mit vegyek fel esküvőre

Mit vegyek fel esküvőre? #2 – Overall

Az overall is lehet elegáns viselet, ha az anyag és a szabás rendben van. Természetesen a rövidnadrágos és a szűk hosszúnadrágos változat nem esküvőre való. Szépek az átlapolós, a derékon megkötős és a bővülő szárú megoldások.

Mit vegyek fel esküvőre

Mit vegyek fel esküvőre? #3 – Kosztüm

Kosztüm – akár szoknyás, akár nadrágos (én utóbbit jobban kedvelem) – is viselhető esküvőn, de semmi esetre sem az, amit az irodában hordunk. Kerüld a sötét színeket és a merev szabásvonalat. Ha kosztümben szeretnél menni az esküvőre, válassz világosabb, vidámabb színeket és kicsit merészebb mintákat, hogy megtörd a kosztüm szigorúságát.

Mit vegyek fel esküvőre

Képek forrása: https://www.net-a-porter.com/us/en/

Kiemelt kép: Wedding photo created by teksomolika – www.freepik.com

Ez is érdekelhet: Az esküvői ruha színe, avagy A fehér 50 árnyalata

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon és az Instagramon!