Számít, hogy mit viselsz az első randin?

Mit vegyek fel az első randira? Vajon fontos kérdés ez egyáltalán?

Az Elittárs saját ügyfelei körében végzett felmérése arra kereste a választ, melyek azok a ruhadarabok és kiegészítők, amelyek nem valók első randevúra.

A felmérés szerint a nők 43 százalékát elriasztja az a férfi, aki a cipőhöz nem illő zoknit visel. 43 százalékuk nem szeretne papucsos férfival randevúzni, egyharmaduk pedig nem tartja illendő viseletnek sem a baseball sapkát, sem a napszemüveget. A férfiak sem rajonganak a strandpapucsért az első randin, 44 százalékuk nem szeretné randipartnerét ebben látni. A napszemüveg megítélése is hasonló: a férfiak 38 százaléka szerint nem helyes egy randin viselni. A túlzott ékszerezettség sem túl vonzó, 37% szerint nem segíti a jó első benyomás kialakítását. A férfiak 19 százaléka szerint a túl kihívó ruha azon három viselet egyike, mely a legkevésbé való randevúra.

A felmérés eredményei nyilvánvalóvá teszik, hogy mindkét nem számára fontos, mit visel a randipartnere, illetve elvárják bizonyos darabok mellőzését. Ezeket tekinthetjük úgy is, mint alapvetéseket. De lássuk, mik az általános szabályok a randiöltözet kiválasztásánál!

Mit vegyek fel az első randira?

#1 Öltözz a helyszínhez!

Ne a legjobb ruhádat vedd fel, hacsak nem szuperelegáns randevúra készülsz! A párkeresők egyébként sem szeretik a túl formális helyszíneket. Elég feszültséget okoz maga az ismerkedés, minek még a helyszín miatt is feszengeni? Ha rajtad áll, javasolj tehát lazább hangulatú helyszínt, de itt is gondold át, mi a praktikus viselet. Ha mozogni kell, ne akadályozzon se a ruha, se a cipő! Viccesen hangzik, de fontos, hogy a cipőben tudj járni, a ruhában pedig levegőt venni és enni!

Mit vegyek fel az első randira?

#2 Ne akarj mindent az első alkalommal megmutatni!

Ez a szabály inkább a hölgyekre vonatkozik. Ahogy az idézett felmérésből is kiderült, a slamposság mellett a párkeresők jelentős része elutasítja mindazokat a ruhadarabokat és kiegészítőket, melyek akadályozzák a randipartner megismerését. Ebbe a körbe tartoznak a kihívó ruhadarabok is, amelyekkel van egy további probléma is: viselőjük azt sugallja, hogy túlságosan akarja a folytatást és ez sokakat inkább elriaszt, mint vonz.

Mit vegyek fel az első randira?

Mit vegyek fel az első randira?

#3 Az eredmény ne legyen izzadtságszagú!

Nem a ruháról van szó, persze az se legyen izzadtságszagú! Kezdd el a felkészülést a randevúra időben, legyenek alternatíváid a különböző időjárási körülményekre! Ha elég időt szánsz a felkészülésre, lassan elillan a stressz, az eredmény pedig természetes lesz, körüllengi majd az “épp csak felkaptam valamit” hangulat.

Mit vegyek fel az első randira?

Mit vegyek fel az első randira?

#4 Kövess el mindent a magabiztosságért!

Akkor leszel vonzó, ha magabiztosságot sugárzol. Ha a helyszínhez öltöztél, már sokat tettél saját komfortérzetedért. Fontos azonban az is, hogy olyan ruhát válassz, ami illik hozzád. Ha nem vagy szoknyás típus, ne erőltesd a szoknyát csak azért, mert valahol azt hallottad, hogy szoknyát kell venni a randevúra. Ha valamilyen ruhadarabot nem szoktál viselni, nem fogod benne jól érezni magad.

Mit vegyek fel az első randira?

Ha új ruhát veszel a randira, helyes méretet válassz! Lehet, hogy már egy 36-os (férfiaknál a példa legyen az 50-es)  címke látványa is felvidít, de ha kicsi a méret, nem fog jól állni a ruha és kényelmetlen is lesz. Ugyanígy, ha van némi takargatnivalód, ne eggyel nagyobb méretet vegyél, hanem próbáld meg megtalálni a megfelelő szabást! Ha rángatnod, tűrögetned, huzigálnod kell magadon a ruhát, az bizonytalanná tesz és nem fogsz tudni sem a partneredre, sem magadra koncentrálni.

#5 Mi a helyzet a színekkel?

A hölgyeknek előszeretettel tanácsolják piros viselését, mely a szerelem és a szenvedély színe. Én inkább azt javaslom, válassz olyan színt, sőt akár olyan ruhát vagy összeállítást, amiben sok bókot és elismerő tekintetet zsebeltél már be. Ez tovább fogja emelni magabiztosságod szintjét!

 

Ez is érdekelhet: Mit vegyek fel esküvőre vendégként?

Kiemelt kép: https://pixabay.com/photos/rain-couple-england-shelter-2353879/

Képek:

https://www.pexels.com/photo/fashion-pexels-2703401/

https://www.pexels.com/photo/woman-wearing-ripped-jeans-3070508/

https://www.pexels.com/photo/shallow-focus-photo-of-woman-in-white-and-blue-floral-dress-3195979/

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon és az Instagramon