A valódi kánikularuhák nyitottságuk miatt sokak számára okoznak fejtörést. “Ne vegyek a ruha alá melltartót? Az mégis hogy néz ki? De ha veszek alá melltartót, ki fog lógni a pánt. Ciki ha kilátszik a pánt?” Szerencsére a legtöbb vészhelyzetet meg lehet oldani praktikus melltartó kiegészítők segítségével. Ezeket gyűjtöttem egy csokorba.

Melltartó kiegészítők #1 – Melltartópánt hosszabbító

Nyáron több vizet tart vissza a szervezet, ezért előfordulhat, hogy szűknek érzed az egyébként megfelelő méretű melltartód körpántját. Erre ad megoldást a melltartópánt hosszabbító, mely a többféle színben és a kapcsok számától függően többféle méretben elérhető.

Melltartó kiegészítőkMelltartó kiegészítők

Melltartó kiegészítők #2 – Melltartópánt összefogó

A melltartópánt összefogó jó megoldás, ha gyakran lecsúszik a válladról a pánt, de valódi célja a pántok közelítése a gerinc vonalához annak érdekében, hogy a pántok ne látszódjanak ki a háton keskenyre szabott és keresztpántos ruhák alól. Ha nyakbakötős ruhát viselsz, az összefogó elöl is hasznodra lesz. Két változata létezik, kapható pánt és kapocs is.

Melltartó kiegészítők
Melltartó kiegészítők

Melltartó kiegészítők #3 – Melltartó kapocs lehúzó

Ha a ruha hátán a kivágás mélyebben helyezkedik el, mint a körpánt, használj kapocs lehúzót!

Melltartó kiegészítők

Melltartó kiegészítők #4 – Bimbótakaró

Ha nem veszel fel melltartót, akkor is érdemes bimbótakarót viselned. Van szilikonos és ragasztható változata is. Előbbi kissé izzasztó, utóbbi sajnos csak egyszer ragad fel rendesen, a többszöri használata nem biztonságos.

Melltartó kiegészítők

Melltartó kiegészítők #5 – Öntapadós pánt nélküli melltartó

Ha melleidnek szükségük van tartásra, de a pántos melltartó szóba sem jövet, olyan melltartót kell választanod, amelynek se körpántja, se vállpántja nincs. Az öntapadós belső felülettel ellátott melltartók jól tartanak, nem csúszkálnak, akkor sem, ha megizzadsz a nagy melegben.

Melltartó kiegészítők #6 – Vállpánt rögzítő

Ha attól tartasz, hogy a vállpánt elmozdul és kivillan az ujjatlan ruha alól, használj vállpánt rögzítőt. A rögzítőbe befűzhető a pánt, szilikonos felülete pedig a bőrhöz rögzíti az eszközt, így akadályozva meg az elmozdulást.

Melltartó kiegészítők

Ez is érdekelhet: Melltartó méretek

Képek: https://www.flickr.com/photos/cgintimates/

Kiemelt kép: https://pixabay.com/photos/woman-portrait-face-human-1887439/

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon: https://www.facebook.com/yourstyleguidebyevakocsis/