Blog és öltözködési tippek

Ékszerválasztás arcforma szerint. Találd meg a neked megfelelőt!

Korábban az Arcformák. A hét alaptípus c. cikkemben részletesen foglalkoztam a hét arcforma bemutatásával. Néhány példával illusztráltam is, mely arcformához milyen nyakkivágás, fülbevaló és nyaklánc illik. A következő képösszeállítást azért készítettem, hogy még több ékszer ötletet adhassak neked, bármilyen arcformával rendelkezel is. (Mivel a szerencsés ovális és gyémánt arcformájúak gyakorlatilag bármilyen ékszert viselhetnek, velük most nem foglalkozom.)

A kerek arcforma

A kerek arcformát nyújtani szükséges. A fülbevaló legyen hosszúkás, a nyaklánc pedig legalább 45-50 cm hosszú. Az arc közelében kerüld a gömbölyű és kerek medálokat, ezeket csak hosszú láncon viseld!

arcforma

Kerek arcforma - Fülbevalók

arcforma

Kerek arcforma - Nyakláncok

A szív arcforma

Zárd le állad lefelé törő, hegyes vonalát alul kiszélesedő vagy határozott vízszintes vonalban végződő fülbevaló vagy rövid, max. 45-50 cm-es nyaklánc segítségével. Ha hosszú láncot kíván az alkalom, vagy a testalkatod, tekerd meg a nyakad körül és aztán engedd le vagy rétegelj: a hosszú lánc mellé vegyél fel egy rövidet is!

arcforma

Szív arcforma - Fülbevalók

arcforma

Szív arcforma - Nyakláncok

A négyszögletes arcforma

A négyszögletes arcformának ívelésre és nyújtásra van szüksége. Kiválóan lágyítják az arcot a hosszúkás, ívelt fülbevalók, az U-alakú és az ívelt medállal ellátott nyakláncok.

arcforma

Négyszögletes arcforma - Fülbevalók

arcforma

Négyszögletes arcforma - Nyakláncok

A körte arcforma

Ezt az arcformát széles és erőteljes állvonal jellemzi, melyet el kell lágyítani. Ehhez tökéletes választás a lefelé keskenyedő fülbevaló és az U-alakú nyaklánc vagy a V-alakú lánc, íves medállal.

arcforma

Körte arcforma - Fülbevalók

arcforma

Körte arcforma - Nyakláncok

A hosszúkás arcforma

Ezt az arcformát a széles, mozgalmas fülbevalók és a rövid, díszes nyakláncok hozzák egyensúlyba azáltal, hogy megszélesítik és lezárják a keskeny és hosszú arcvonalat.

arcforma

Hosszúkás arcforma - Fülbevalók

arcforma

Hosszúkás arcforma - Nyakláncok

 

Tudj meg többet az arcforma megállapításáról itt: http://www.wikihow.com/Determine-Your-Face-Shape

Képek forrása: https://hu.pinterest.com/

Ha tetszett a cikk, kövess a Facebookon: https://www.facebook.com/yourstyleguidebyevakocsis/

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés