Blog és öltözködési tippek

Régi-új kedvencünk, a ceruzaszoknya

Kedvenc szoknyánk idén tavasszal minden bizonnyal a ceruzaszoknya lesz. A ceruzaszoknyát Christian Diornak köszönhetjük, aki 1954 őszi kollekciójában keltette életre a ruhadarabot. A ceruzaszoknya a 70-es évek tetszhalott állapota után, a 80-as években, jóval rövidebb formában ugyan, de visszatért. Diadalútja ma is tart, olyannyira, hogy a 2018 tavaszi szezonban ismét a kifutós divattrendek egyike lett.

Mit vegyek fel leggingshez?

Régóta tudjuk, hogy a leggings nem nadrág. Nem sok esélyt ad a képzeletnek, kendőzetlenül tárja elénk a fenék és a lábak formáját.  Inkább harisnyaként funkcionál tehát, ezért úgy is illik viselni. Alapszabály, hogy nem szabad rövid felsőrészt rávenni; a felső legalább egy tenyérnyivel a fenék alsó vonala alatt végződjön.

Mit vegyek fel Szilveszterkor?

Ha még nem döntötted el, mit fogsz viselni az év utolsó napján, hadd szolgáljak számodra néhány tippel! Kattints, hátha találsz köztük kedvedre valót!

A tél legtrendibb kiegészítői

2017. december 7.

Ha még előtted van a karácsonyi ajándékhajsza, ajánlom figyelmedbe a téli szezon legtrendibb kiegészítőit! Lepd meg barátnőidet, női rokonaidat egy-egy stílusos darabbal!

Munkából karácsonyi partira - Dobd le a blézert!

A céges karácsonyi partik többsége munkanapon, a munkaidő lejárta után veszi kezdetét. Hazamenni átöltözni nincs idő és nem is gazdaságos, az iroda sarkában vagy az illemhelyen öltözködni pedig kényelmetlen. Az alábbi outfitekben az a közös, hogy míg blézert viselsz felettük, kifogástalan irodai szettek. És ha indul a buli, elég ledobnod a blézert és máris alkalomhoz illően vagy öltözve!

Az arc hangsúlyozása - Ha szeretnéd, hogy arra figyeljenek, amit mondasz

Nemrégiben teszteltem egy vállalkozó hölgyet. Korábban a színtesztet csak arra használtam, hogy megtaláljam a vendégeimhez leginkább illő színeket és színkombinációkat, hozzásegítve őket ezzel a harmonikus megjelenés kialakításához.  Ez a hölgyvendégem az egyén színeinek új aspektusára hívta fel a figyelmemet, sőt, cikkírásra sarkallt. Kezdjük az ő történetével.

A díszzsebkendő viselése

A díszzsebkendő az öltönyös és zakós viselet azon kiegészítője, mellyel néhány perc alatt magasabb szintre emelheted öltözékedet.

A zakó gombolása

Hiába a jól szabott öltöny, ha viselője nincs tisztában a zakó gombolásának szabályaival. Az alábbi egyszerű, képekkel illusztrált útmutatót betartva nem hibázhatsz, ami a zakó gombolását illeti.

Katonai zöld nyáron? Igen!

2017. június 18.

A katonai zöld hagyományosan az őszi szezon és a military stílus színe. Meglepő módon idén nyáron a katonai zöld - pontosabban a kelkáposztazöld - a legkedveltebb divatszínek egyike lett és számos izgalmas módon ölt testet az üzletekben.

Az alábbi összeállítást azoknak készítettem, akik mindeddig ódzkodtak akár a katonai zöldtől, akár a military stílustól. Azt szeretném ugyanis megmutatni, hogy a katonai zöld nyáron is viselhető és akkor is lehet stílusos, ha az ebben a színben készült ruhadarab a military stílusra olyannyira jellemző zsebek, vállpántok, gombok, fűzések és egyebek mindegyikét nélkülözi.

Fürdőruha vásárlás tudatosan!

A nők többsége rettegve gondol a strandszezonra, amikor barátai, családja kedvéért és a hőguta elkerülése érdekében fürdőruhába kell bújnia. Őket szeretném megnyugtatni alábbi összeállításommal. Aki ugyanis tudatosan vásárol alakjához és színeihez illő fürdőruhát, a legtöbbet hozhatja ki adottságaiból.

A fehér 50 árnyalata

Alabástromfehér, álomfehér, alpinfehér, bárányfehér, dérfehér, elefántcsontfehér, falfehér, fátyolfehér, felhőfehér, galambfehér, gipszfehér, gyapotfehér, gyémántfehér, gyöngyfehér, gyöngyvirágfehér, hattyúfehér, habfehér, hermelinfehér, hófehér, kagylófehér, kócsagfehér, krémfehér, krétafehér, kristályfehér, krizantémfehér, lárvafehér, lisztfehér, margarétafehér, mészfehér, nyárfehér, opálfehér, ólomfehér, ónfehér, papírfehér, patyolatfehér, porcelánfehér, sárfehér, sófehér, sziromfehér, tejfehér, tejfelfehér, télfehér, tisztafehér, tollfehér, törtfehér, tündérfehér, vajfehér, vakító fehér, vászonfehér, vattafehér, zsírfehér.

A fehér megannyi árnyalata, a teljesség igénye nélkül. Vajon melyek azok, melyeket feltétlenül ismerned kell?

A szőke hajszín

A természet körforgásában a tavasz a megújulás és a feltáruló lehetőségek időszaka. A tavasz beköszöntével sokakban fogalmazódik meg az igény, hogy felfrissítsék megjelenésüket egy új hajszínnel vagy melírrel. Többek váltanak szőkére vagy tesznek szőke melírt a hajukba. De vajon mindenkinek jól áll a szőke?

Milyen a kényelmes magassarkú?

A kényelmes magassarkú mindenekelőtt bőrből készül. Aki bőrcipőt vásárol, a minőség és az időtállóság mellett teszi le a voksát. A bőrcipő nem csak stílusos választás, de egészséges is. Átszellőzik és jól idomul a lábhoz. De lássuk, milyen egyéb szempontokat kell figyelembe vennünk a kényelmes magassarkú kiválasztásához.

Mit vegyek fel karácsonyi céges partira?

A hölgyek hetekig képesek gyötrődni azon, mit vegyenek fel a karácsonyi céges partira. Kiöltözni mindig jó, de ha a kollégák előtt tesszük, az szuper izgalmas. Más emberként, a megszokott külsőnktől elrugaszkodva léphetünk eléjük, arról nem is beszélve, hogy akár villanthatunk is, hiszen a szigorú munkahelyi öltözködési szabályok ezúttal nem érvényesek.

Mit vegyek fel karácsonyi vacsorára?

A karácsonyi készülődéshez az ajándékvásárláson, a menü összeállításán és a nagytakarításon kívül öltözékünk kiválasztása is hozzátartozik. A legtöbben otthon, családi körben ünneplik a karácsonyt, ritkán étteremben vacsoráznak. Sokan meglátogatják barátaikat, rokonaikat. A lelkünk ezekben a napokban ünneplőbe öltözik, s ilyenkor igazán jólesik szépen felöltözni is. Az alábbiakban mutatok néhány összeállítást, hátha még nem döntötted el, mit vegyél fel a karácsonyi vacsorára.

Őszi ruhatár

2016. november 24.

A tarka levelek, a novemberi szelek és a gyenge napsütés ihlette az alábbi képösszeállítást, melyben hat szettet mutatok be Nektek azzal a céllal, hogy ötleteket adjak az őszi ruhatár felfrissítéséhez.

Nők Chanelben

2016. szeptember 12.

A Ludwig Múzeum tegnap zárt kiállítása különleges csemegét kínált a divatrajongóknak. A Peter Faragó-Ingela Klemetz Farago fotográfus házaspár és a Chanel divatház együttműködése nyomán létrejött fotósorozat művészi szintre emeli a divatfotót. A képek inspirációs forrásaként a népművészettől a fimművészetig több művészeti ág szolgált. A látványos és sokszínű sorozat újabb bizonyíték arra, hogy a Chanel márka időtlen és múlhatatlan értéket teremt szezonról szezonra. A képeken viszontláthatjuk a jelenkor legkeresettebb szupermodelljeit, többek közt Palvin Barbarát, Axente Vanessát és Michalik Enikőt.

Férfi testalkatok. A három alaptípus

Sok férfi vélekedik úgy, hogy a testalkat szerinti öltözködés olyasvalami, amit a nők számára találtak ki. Nos, Uraim, nem. Nem elegendő stílusos ruhadarabokat venni a megfelelő méretben, ahhoz, hogy jól nézzetek ki. Tekintetbe kell vennetek testalkatotokat is és aszerint kell öltözködni. Az alábbiakban bemutatom a férfi testalkatok három alaptípusát és a hozzájuk tartozó alapvető öltözködési szabályokat.

Ékszerválasztás arcforma szerint. Találd meg a neked megfelelőt!

Korábban az Arcformák. A hét alaptípus c. cikkemben részletesen foglalkoztam a hét arcforma bemutatásával. Néhány példával illusztráltam is, mely arcformához milyen nyakkivágás, fülbevaló és nyaklánc illik. A következő képösszeállítást azért készítettem, hogy még több ékszer ötletet adhassak neked, bármilyen arcformával rendelkezel is. (Mivel a szerencsés ovális és gyémánt arcformájúak gyakorlatilag bármilyen ékszert viselhetnek, velük most nem foglalkozom.)

Szoknyával a homokóra alakért

Ha nyakunkon a tavasz, ideje pihenni küldeni a hosszúnadrágokat és szoknyába bújtatni lábainkat. Szerencsés időszak ez a hölgyek számára, hiszen a helyesen megválasztott szoknya jól korrigálja az alakot és a szoknyás öltözék a nadrágos viseletnél karcsúbbnak láttat. Az alábbi képösszeállításokon keresztül megmutatom, mely testalkathoz melyik szoknya illik leginkább.

A piros szín

A színek kedveltsége nemenként, korcsoportonként és kultúránként változó és elsősorban a marketing szakemberek vizsgálatainak célpontja. Az európa és amerikai kutatások zöme azzal az egybehangzó eredménnyel szolgál, hogy a kék és a zöld mögött a piros szín a harmadik legkedveltebb szín.

A zöld szín

A zöld a természet színe, és ebben a minőségében ösztönös vonzalmunk tárgya. A széles körben végzett preferencia vizsgálatok szerint a második legkedveltebb szín.

A vörös hajszín

A jól megválasztott vörös hajszín drámai változást képes előidézni megjelenésünkben. Sok hölgy vált vörösre azzal a céllal, hogy külsejét feltűnőbbé tegye. De hogyan dönthetjük el, melyik vörös illik hozzánk a legjobban?

A kék szín

Egy 2014-es, online marketing témában végzett amerikai kutatás szerint a nők 35, míg a férfiak 57%-ának kedvenc színe a kék. Vonzódunk hozzá, mint az égbolt és a tengerek színéhez és mint közösségi életünk színtereihez, a Facebookhoz és  a Twitterhez.

Az ideális szoknyahossz

Minden alkalomra és minden testalkatra létezik ideális hosszúságú szoknya. Az alábbi útmutató és néhány apró trükk neked is segíthet, hogy megtaláld a saját ideális szoknyahosszadat!

Piros vagy vörös? Te tudod, mi a különbség?

2016. április 25.

Ismereteink szerint a magyaron kívül nincs még egy olyan nyelv a világon, amelynek külön szava lenne arra, amit mi pirosnak és vörösnek nevezünk. De vajon mi a különbség a piros és a vörös szín között? Van-e egyáltalán különbség? Két eltérő színárnyalatról van szó, vagy a kétféle szóhasználat elterjedése mögött más okokat kell keresnünk?

Fókuszban a fiatal divattervezők

2016. április 16.

A Heinrich Alkotói Szint mára fogalommá vált a magyar design világában. Tehetséges ruhatervezők, tárgytervezők, grafikusok, képzőművészek dolgoznak itt egymást segítve, összehangoltan. A napokban Heinrich Udvarban a divattervezők köre ismét bővült, újabb alkotóműhelyek nyíltak, melyekben fiatal divattervezők és tárgytervezők dolgoznak.

A 2016 tavaszi divat legmenőbb színpárjai

A 2016 tavaszi divatot a Pantone ajánlása szerinti tíz ragyogó szín fogja uralni. A palettán többségben vannak a vidám, optimista, sőt, bátor színárnyalatok, melyek remekül kombinálhatók egymással, de a paletta klasszikus, visszafogott színeivel is. A 2016 tavaszi divatban az évszak hangulatához illően a világos és a középárnyalatos színek dominálnak.

Ha követed a paletta használatára vonatkozó tanácsaimat, harmonikus színpárokat tudsz létrehozni egy-egy öltözéken belül.

Az aviátor napszemüveg

A nemrégiben elkészült aviátor témájú divatanyag - melynek megálmodója és stylistja voltam - egyik nélkülözhetetlen kelléke az aviátor napszemüveg volt. Történetét tanulmányozva nem csupán az vált nyilvánvalóvá vált számomra, hogy aviátor fotózás nem képzelhető el aviátor napszemüveg nélkül, hanem az is, hogy örök darabként ott a helye mindannyiunk gardróbjában. A modellt ugyanis professzionálisan tartotta életben a tudatos termékfejlesztés az elmúlt 80 évben és ugyanezt teszi ma is, ezért az aviátor napszemüveg sosem megy ki a divatból.

Ilyennek látja a stílusos nőt a CALZEDONIA GROUP 2016 tavaszán

2015. december 2.

Alig esett le az első hó, a divatvilág máris a tavaszi szezonra készül. A Calzedonia, Intimissimi és Tezenis márkákat tömörítő CALZEDONIA GROUP ma mutatta be 2016 tavaszi/nyári kollekcióját. A bemutatón magam is részt vettem. Képes beszámolómból Te is megtudhatod, milyen meglepetéseket tartogatnak az egyes márkák a női vásárlók számára a tavaszi/nyári időszakra.

Férfi divat - Stílustippek a bakancs viseléséhez

A bakancs hazai története egészen a török hódoltsági időkig nyúlik vissza. Őseink ebben az időszakban vették át a törököktől az oldalt fűzős, magas szárú, úgynevezett deli csizmát, melyet a 18. századtól már bakancsnak neveztek. A bakancs vielése tehát évszázadok óta a férfi öltözködés része és mint örök klasszikus, az idei őszi/téli szezon meghatározó kiegészítője is.

Az alábbi képösszeállításokban megmutatom, hogyan viseld a bakancsot, hogy megjelenésed stílusos, sőt, merész és egyéni legyen.

Arcformák. A hét alaptípus

A divatékszerek bolondja vagyok. Csillogásukkal, színeikkel, formáikkal valósággal rabul ejtenek. Az üzletek kínálata pedig oly elképesztően széles, hogy az ékszervásárlás valódi kihívássá válik.
A tudatosságot az ékszerek megválasztásában is fontosnak tartom. Ha tisztában vagyunk azzal, hogy az arcformák alaptípusai közül melyik áll saját arcunkhoz legközelebb, és tudjuk, milyen ékszerek illenek az adott típushoz, nem csak időt spórolunk, de sokat teszünk a harmonikus megjelenésért is. Megfelelő ékszerekkel az arc kisebb aránytalanságai ugyanis remekül korrigálhatók.

Így válassz fitness ruházatot! Edzőtermi divattippek Neked!

Lelkes konditerem-látogatóként, sorstársaimat fixírozva (ez szakmai ártalom) gyakran felmerül bennem egy kérdés. Ha a hölgyek képesek legyőzni magukat és eljönnek sportolni, hogy szebbek, csinosabbak legyenek, miért nem ügyelnek jobban a fitness ruházatukra?

A 40 éves nő öltözködése

Mindannyian különböző adottságokkal rendelkezünk és más körülmények közt éljük az életünket. Testalkatunk, bőrünk fizikai állapota, életmódunk, energiaszintünk, önmagunkról és életkorunkról alkotott képünk egészen eltérő lehet. Harmincas éveink végén, negyvenes éveink elején azonban - legyünk akármilyen bombaformában is - mindannyiunk száját elhagyja a bűvös mondat: Ilyet én már nem veszek fel...

Valóban, a 40 éves nő öltözködése jelentően különbözik csikóévei divatjától. Az alábbi összeállításból megtudhatod, mely ruhadarabok és kiegészítők viselésétől kell valóban tartózkodnod 40 felé a kifinomult megjelenés érdekében.

Milyen színek illenek egymáshoz? Színkontrasztok és színharmóniák az öltözködésben

A festészetben és a fotózásban a hatáskeltés alapvető eszköze a színkontrasztok és harmóniák alkalmazása. A művész a színek tulajdonságainak ismeretében, azokat kihasználva képes feszültséget létrehozni a vásznon vagy a képernyőn.

A színek megfelelő alkalmazásával megjelenésünk is hatásossá tehető. Ruházatunk színeivel szinte bármilyen érzés, attitűd kifejezhető: könnyedség, magabiztosság, erő, titokzatosság, kitűnni vágyás, kifinomultság, harmónia és még sorolhatnám. De hogyan válogassuk össze a színeket? Milyen színek illenek egymáshoz?

A magas derekú nadrág dicsérete

A 2015 őszi/téli szezonban újra divatossá lett a magas derekú nadrág, s reméljük hosszú ideig megtalálhatjuk még az üzletek polcain.

A magas derekú nadrágot egyszerre éljenzik magasak és alacsonyak, vékonyak és molettek. Hogy miért ennyire szerethető? Mert számos változata közt mindenki megtalálja a testalkatához, testmagasságához, stílusához leginkább illőt!

 

Női testalkatok. Így öltöztesd a testedet!

Közhely ugyan, de igaz, hogy senki sem tökéletes, még a sokat foglalkoztatott filmsztárok sem. Az ideális sziluett eléréséért többségüknek bizony tenniük kell, csakúgy, mint a hétköznapi hölgyeknek. Ezért hívtam segítségül hollywoodi hírességeket a női testalkatok elemzéséhez. Két garantáltan működőképes alkalmi és két utcai szettet állítottam össze a sztárok számára, hogy Te is megtaláld a testalkatodhoz illő ruhadarabokat, bármelyikükhöz is hasonlíts.

Évszaktípusok. Te vajon melyikbe tartozol?

A színelemzés kiindulópontja a tizenkét színű kromatikus színkör és a színek térbeli elhelyezkedését ábrázoló színhenger. A színkör sárga-ibolya tengelye elhatárolja a hideg és meleg színeket, a színhengeren pedig nyomon követhető a különböző színezetek világosságának és telítettségének (élénkségének) változása. Mindez azért fontos, mert ezek azok a tulajdonságok, melyek meghatározzák az egyes évszaktípusok fő jellegzetességeit.

Miért érdemes színtesztet végeztetned?

Képzelj magad elé egy parányi, zsúfolt szobát, melyet hangulatlámpa világít meg. Ajtaján és ablakain bordó függönyök lógnak. A szobában lévő megannyi tárgy enyhe pirosas fényben úszik.

Az ideális testalkat

A női test csodálatos, szépsége ámulatba ejti az erősebbik nemet. De korántsem egyféle női szépség létezik. A szépség szubjektív, ezért változatos. A szépség zabolátlan, fegyver és hatalom, szabályokat nem tűrő, mégis társadalmilag meghatározott és korlátok közé szorított.